13.4.15

TEATRE LLIURE: BULLETÍ 31/ 10 D'ABRIL DEL 2015

BULLETÍ 31/ 10 D'ABRIL DEL 2015
Facebook     Youtube
Teatro Lliure 14/15
 
  EN CARTELL   EL CURIÓS INCIDENT... / TOT PELS DINERS 1: MAMMÓN
  PRÒXIMAMENT   FRANK V (OPERETA D'UNA BANCA PRIVADA)
 
texto imagen alt
 
POL LÓPEZ ÉS CHRISTOPHER BONE A EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT
Es va estrenar ahir a Gràcia i amb ovació de gala -per a tot l'equip i especialment per al protagonista- El curiós incident del gos a mitjanit. Dirigit per Julio Manrique, el muntatge narra el procés d'investigació que emprèn Christopher Bone (Pol López), un noi amb síndrome d'Asperger, després que el gos d'un veí hagi estat assassinat. Bone es veu abocat a fer de detectiu i, com un petit Sherlock Holmes, s'enfronta a l'inhòspit món que l'envolta, que ell percep agressiu i caòtic, i que funciona tan diferent del seu. Una funció imperdible, basada en un dels llibres més llegits dels últims 10 anys. En cartell fins al 10 de maig. Últimes entrades!
 
més informació
roda de premsa
comprar entrades
 
texto imagen alt
 
TOT PELS DINERS 1. MAMMÓN, AVUI ESTRENA
S'estrena avui a l'Espai Lliure de Montjuïc el primer capítol de la trilogia Tot pels diners: Mammón. L'espectacle, creat i dirigit per Nao Albet i Marcel Borràs, parteix d'un viatge del segon a Síria i trasllada el mite de Mammó, déu de l'abundància i dimoni de l'avarícia, a la nostra realitat. Ells també es plantegen, des de les possibilitats de la cultura, fins on estarien disposats a arribar per diners. Que com ho fan? Si ho voleu saber, heu de venir...
Mammón serà en cartell fins al 26 d'abril; els altres espectacles del cicle són Cleòpatra d'Iván Morales, i L'onzena plaga, de Victoria Szpunberg i David Selvas. I no us perdeu tampoc les actvitats paral·leles a l'entorn dels diners!
 
més informació Mammón
més informació trilogia Tot pels diners
comprar entrades
comprar un pack de 2 o 3 espectacles
 
texto imagen alt
 
EDUARD FARELO ÉS FRANK V: UN DÜRRENMATT GAMBERRO
L'humor és l'arma que va defensar sempre el dramaturg suís Friedrich Dürrenmatt davant la constatació de les atrocitats del món, "però això sí, un humor crític, que fica el dit a la llaga", apuntava ahir Josep Maria Mestres, director de la Frank V, a la roda de premsa de presentació de l'espectacle.
Envoltat del nombrós equip artístic, Mestres descrivia la peça com "un musical sobre els amos d'un banc que fa generacions que fan i desfan gràcies al poder que els atorga el diner; un gran espectacle on els valors estan totalment capgirats". Flirtejant amb el grotesc i la sàtira, amb el Brecht de L'òpera dels tres rals ("però Dürrenmatt és més gamberro que Brecht, s'escapa de la seva ortodòxia") i amb el music-hall, Mestres destacava "el treball ingent que han fet els actors, perquè és un espectacle cantat i ballat, però des de l'exigència de servir un text d'una potència enorme, que posa en solfa el món de l'ambició desmesurada". En aquest sentit, Mónica López, coprotagonista amb Eduard Farelo, apuntava que "el més és difícil ha estat interpretar aquests estereotips de vegades esperpèntics des de la humanitat que porten dins".
Sergi Belbel, autor de la versió del text, va remarcar la gosadia de l'autor ("un suís fent una sàtira de la banca al 1959!") i la increïble actualitat del text ("quan estava fent la versió va esclatar el cas Pujol, i hi havia rèpliques que semblaven tretes del diari"), alhora que el to precís de Dürrenmatt per bastir una farsa seriosa sense caure en la broma estripada. Una repte que Arnau Tordera, que signa l'adaptació musical i la recreació de gairebé totes les cançons, expressava des de l'opció del "rock atrevit, que en el transcurs de l'obra va virant al cap rock simfònic, per la seva pròpia densitat i profunditat dramàtica".
Eduard Farelo va rematar la presentació satisfet de l'enriquiment de treballar amb gent d'altres disciplines i recordant, d'acord amb l'autor, que "davant la gosadia i la foscor d'aquesta gent només ens queda el riure."
Amb 11 actors i 4 músics dalt de l'escenari (els membres del grup Obeses), Frank V s'estrena dijous que ve dia 16 a Montjuïc. Atenció que a l'entorn de l'espectacle aquest dilluns dia 13 a les 18h. es farà a l'Espai Lliure, en el marc de l'Àgora Lliure-UPF, la projecció del doumental Der Banker: Master of the Universe (Confessions d'un banquer) de Mark Bauder, i un debat posterior, a les 19:30h., amb els professors Xavier Puig i Fernando Guirao sobre Banca i ètica. L'entrada és lliure, limitada a l'aforament de la sala.
 
més informació
comprar entrades