29.5.13

DRAMATÚRGIA: com imaginar un espectacle

Des de AREC creiem que son temps difícils per tothom però si teniu ocasió de formar-vos aquest és un curs interessant per els regidors i regidores. Tenir una formació sobre la dramatúrgia us pot ajudar a tenir uns coneixements que us aniran molt bé per la tasca de la regidoria.

INTENSIUS ADULTS ESTIU 2013
Dep. direcció i dramatúrgia

DRAMATÚRGIA:
com imaginar un espectacle

Professor: Pablo Ley
De l’1 al 5 de juliol de 2013. De 18.30h a 21.30h

Preu: 195 euros (alumnes i exalumnes:180 euros)

Només una petita part de la dramatúrgia és escriptura. Al voltant de la escriptura i en relació al fet teatral, sorgeix la necessitat de transformar les paraules en espai, llums, música, objectes, vestuari, accions, que són, al capdavall, una escriptura més enllà de la paraula. En aquest curs pràctic de dramatúrgia aplicada a la posada en escena, el que buscarem és la forma de convertir en conceptes pròpiament dramatúrgics aspectes com la plàstica, la llum, la música i el moviment. A través d’una selecció de textos no necessàriament teatrals i d’imatges no necessàriament escèniques abordarem la mirada del dramaturg quan aquest, en el procés de posada en escena, treballa al costat del director.

EL GUIÓ: com explicar històries pel cinema i la televisió.

Professora: Mercè Sarrias

Dies 10, 12, 15, 17 i 19 de juliol de 2013. De 18.30 a 21.30h.

Preu: 195 euros(alumnes i exalumnes:180 euros)
Com pensem una història per cinema o televisió? Quines són les possibilitats narratives del mitjà audiovisual? Per on comencem? Què volem dir? Com construïm els nostres personatges? Com l’estructurem? Trama, tractament, escaleta, diàleg... El curs ens mostra el camí per començar a construir la nostra pròpia pel·lícula o sèrie de televisió. Al final, “els basics” són semblants. El que cal és respectar el procés i fer-ho a poc a poc, com qui avança segur per un camí estret a dos mil metres d’alçada, enmig d’un paisatge espectacular: el de la diversió de crear la teva pròpia història.

DIRIGIR: petits apunts per posar en escena un text

Professora: Carme Portaceli

Dies 22, 24, 26, 29 i 31 de juliol de 2013.

De 18.30 a 21.30h

Preu: 195 euros (alumnes i exalumnes:180 euros)
Agafarem tres textos i farem l’exercici de llegir-los, cadascú segons el seu punt de vista, i decidirem què és el que volem explicar amb ells. La importància del nostre punt de vista en la tria del camí a seguir, de la dramatúrgia a fer, dels elements amb els que volem fer la nostra posada en escena. El significat de tots i cada un dels elements a l’escenari, de la manera en la que triem dir el text, la tria del “to” per explicar-ho, un suposat repartiment ideal per dur-lo a terme...
I, finalment, el llenguatge per dirigir els actors, la recerca dels impulsos, de les accions actuables enfront a les que no ho són.
L’agressor de Thomas Jonigk, Cara de foc de Marius von Mayemburg i Galileu de Bertold Brecht seran els nostres companys de viatge per treballar totes aquestes coses essencials de la posada en escena.

CONSULTEU DESCOMPTES EN CONTRACTAR MÉS D’UN INTENSIU

C/Casp 82, baixos 08010 Barcelona - Tel.: 93 319 23 97 eolia@eolia.cat - www.eolia.cat