15.12.11

El teatre s'indigna El món de l'escena llança una protesta conjunta pels impagaments dels ajuntaments i els recents retallades de les subvencions per part de les institucions

El món del teatre no aguanta més. Ha arribat el moment de sortir al carrer i exercir, almenys, el dret de rebequeria. Amb tribunals pel mig si cal. Avui, un grup d'afectats interposarà una demanda al Festival de Mèrida per impagaments en la passada edició. Són persones que porten mesos sense cobrar. Són actors, directors, músics, figurinistes i altre personal teatral. Van començar el seu treball al maig i, a dia d'avui, no han vist ni un euro.

No són els únics que pateixen per la falta de liquiditat dels ajuntaments i les retallades de les subvencions empresos en els últims mesos, que han acabat fins i tot amb alguns festivals. Ahir, el col·lectiu de les arts escèniques de la Comunitat de Madrid es va reunir amb Amado Giménez Precioso, director general de Promoció Cultural, per exigir-li el pagament dels ajuts, ajornades des de fa més d'un any i la quantitat ascendeix als 4,2 milions d'euros.  


La Xarxa Espanyola de Teatres Públics, que engloba a 141 socis i 700 espais escènics i que fins ara no s'havia pronunciat, també va alertar dimarts mitjançant un comunicat sobre la sostenibilitat de les companyies si no s'escomet una "reflexió". Davant d'aquesta desfeta, el teatre per fi ha dit prou.