1.12.11

LA PODEROSA


Logo La Poderosa

espai per a la dansa
i els seus contaminants

Pràctica oberta i 24 hores open!!


PORTES OBERTES a La Poderosa
Diumenge 4 de desembre a les 18h


Aquest diumenge obrirem portes de la Pràctica de creació escènica que impartirà Juan Navarro a La Poderosa els dies 2, 3 i 4 de desembre. 

Juan comentava l'altre dia a la sortida d'un espectacle que ell no concep els cursos o classes sense que culminin amb la pràctica real amb públic…


I si encara no us heu apuntat a la Pràctica…  esteu a temps!!

Aquí teniu la informació:


Pràctica de Creació Escènica | 2 a 4 desembre




Sempre m'ha inquietat profundament l'abisme inevitable que hi ha entre la nostra percepció sobre la imatge que desprenem i la imatge amb la qual la resta del món ens percep. En aquest trànsit entre la nostra mirada i l'aliena, els gestos, les emocions, les paraules, els sorolls, els moviments, poden tenyir-se de molts matisos diferents carregats de naturalitat, o al contrari, de artificiositat. A les escoles d'art dramàtic intenten que l'actor arribi a controlar tots aquests instruments gestuals, de manera que aquest conflicte personal desaparegui i així arruïnen per a la resta de la seva carrera dramàtica la possibilitat d'espontaneïtat, fragilitat, dubte, por, vergonya… són solvents amb la seva pròpia imatge.

Durant aquests dies a La Poderosa m'agradaria proposar un treball que parteixi d'una idea molt simple: manipular el nostre propi reflex, combatre la nostra imatge, especular sobre el que es veu de nosaltres mateixos des de fora. Al principi, ho farem a través d'un mirall, utilitzarem els nostres reflexos per alterar el ritme dels nostres discursos, de les nostres paraules, dels nostres moviments, mai amb la intenció de conèixer-nos millor a nosaltres mateixos, cosa que detesto, sinó més aviat amb l'esperança de descobrir una forma d'expressió més distorsionada, manipulada, arrítmica, potser més propera al món virtual que al món real. L'estudi d'aquests reflexos serà el punt de partida per allò que més tard farem sobre l'escena.

Per construir la dinàmica del treball, a més de la presència del mirall, comptarem amb un suport audiovisual que ens permeti treballar en temps real amb aquests reflexos, el mirall serà també l'objectiu d'una càmera que en tot moment enregistrarà les nostres intervencions, la pantalla de vídeo serà, per tant, una altra eina per a les nostres especulacions sobre el reflex. Per a això comptem amb la col·laboració especial del realitzador audiovisual Toni Roura.

Juan Navarro



Juan Navarro 
és actor, performer i director d'escena.
Ha col·laborat amb La Carnisseria Teatre, Rodrigo García i Roger Bernat, entre altres, i en cinema amb directors com Roger Gual o Isabel Coixet. Com a director d'escena ha creat peces diverses com Fiestas populares, 2005; Agrio beso, 2007; El impossible, 2008; La Corporación, 2009; Nancy Spungen i Tala, 2011.
Ha impartit cursos, pràctiques escèniques i performatives a l'Escola Superior de Disseny Elisava de Barcelona (Aproximació a la performance), Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (Aula de Teatre), Universitat Nacional a Bogotà, Colòmbia, (Mestratge sobre Arts Escèniques), i a l'Ambaixada d'Espanya a Caracas, Veneçuela (Taller de creació).

- - - - -

Dates: Del 2 al 4 de desembre (divendres de 16 a 21h, dissabte i diumenge d'11 a 14 i de 15 a 18h)
Preu: 95 €
Reserves: mitjançant ingrés del 50%
Informació a: info@lapoderosa.es

>>Descomptes 2011!!!



___________________________________________________________________________________


Javier Vaquero DANZAS PRIMITIVAS [24 hores ballant]

Del dissabte 10 de desembre 13h al diumenge 11 desembre 13h
La Poderosa



Foto: Jordi Surribas

No és la primera vegada que l'espai de La Poderosa s'ocupa durant 24 hores per experimentar la idea d'ocupació i de temporalitat en continuïtat. Javier Vaquero ens va expressar enmig del seu últim procés del solo DANZAS PRIMITIVAS les ganes de passar per alguna cosa així, les ganes de connectar amb aquest cos i amb aquesta gestió del temps… (tampoc és la primera vegada que ho intenta).

Estarem 24 hores acompanyant-lo i obrirem les portes de La Poderosa per al visitant observador.


Danzas Primitivas (24 hores ballant)

Això és un experiment.
Ballaré durant 24 hores seguides.
La meva persona és el ratolí i el científic alhora.
El cuidador és l‘ambientador i ‘quiosquero’.
I el públic són els lectors del Muy Interesante.
Com a científic i ratolí intentaré ballar/moure'm/co-existir amb el meu cos durant 24 hores. Vull donar-me un temps, una temporalitat estesa, un ritual per descobrir, o no, les danses de la meva persona.

El cuidador serà aquesta persona que intervé entre l'experiment i els possibles observadors, podent-se convertir en observador professional amb dret a investigació pròpia, a través d'aquestes hores de cura i observació.
Per als observadors de temporalitat menor, és a dir, el públic, s'obrirà un espai d'observació per qui vulgui mirar aquest experiment. I per part del cuidador s'intentarà generar una atmosfera tranquil·la, on es pugui observar, prendre un te i fullejar els diferents llibres, articles, textos… que tindrem per aquí en relació amb la proposta.
Serà un lloc d'intimitat que comparteixo, perquè potser és interessant observar-ho. Malgrat tot es tractarà d'un experiment sense ànim de producció.

Javier Vaquero


"Just a Steel-Town girl on a saturday night
Lookin for the fight of her life
In the real time world no one sees her at all
They all say she's crazy

Locking rythms to the beat of her heart
Changing moment into light
She has danced into the danger zone
When the dancer becomes the dance

It can cut you like a knife
If the gift becomes the fire
All the while you're stuck between
What's will and what will be"


- - - - -

Javier Vaquero Ollero (Toledo, 1984)

Comença els seus estudis de dansa i teatre en diferents centres de Madrid, Andalusia i a la Universitat Miguel Hernández a Altea. El 2003 es trasllada a Rotterdam per cursar el Títol Superior en Dansa Contemporània, impartit per CODARTS. Des de llavors ha treballat amb diferents creadors, majoritàriament a Holanda, Conny Janssen Danst, Ann van der Broek, Marta Reig Torres, Dylan Newcomb, Arno Schuitemaker... i fora d'Holanda, Hofesh Shechter i Aimar Pérez Galí.

Actualment també desenvolupa el seu propi treball com a creador i pedagog. Co-dirigeix el recentment inaugurat ESPAI PRÀCTIC (Barcelona) al costat d’Aimar Pérez Galí i forma part d’ARTASS (Artistes Associats a la Poderosa)

- - - - -

Entrada lliure


lapoderosa-lassantas© La Poderosa 2005-2010 / Riereta, 18 2on 08001 Barcelona / T. +34 934 431 980 / M.+34 608 253 014
info@lapoderosa.es / Skype: lapoderosa18 / Tots els drets reservats / nota legal
Amb el patrocini de:


las fernandez
Amb el suport de:
generalitat

conca

institut de cultura
Carme Bonet