22.4.12

DIFONEM LA GUIA D’ACTUACIÓ PER FER INSUBMISSIÓ ALS PEATGES I ACABAR AMB ELLS

Amics i amigues,

Agafa força la campanya d’insubmissió als peatges. Abans d'ahir Uriel Bertran es va negar a pagar el peatge de Vilassar de Mar a la C-32, donant suport d'aquesta manera a la campanya que es va iniciar la setmana passada a les xarxes socials de Facebook i Twitter, impulsada per Josep Casadellà.

GUIA LEGAL

1- Si obren la barrera però el semàfor segueix vermell, pot ser que ens posin una multa de 300 euros i 4 punts per saltar-nos el semàfor vermell.
Caldrà "respectar" el semàfor o esperar que els mossos ens facin sortir del peatge.

2- Només t'has d'identificar davant d'un agent de la autoritat que t'ho demani (Mossos d'Esquadra). Per tant si els treballadors de l'autopista et demanen el carnet, nega-t'hi.

3- No voler pagar un peatge no és cap infracció administrativa ni penal, per tant no et poden obligar a fer-ho. Els Mossos d'Esquadra no poden retindre't ni posar-te cap multa perquè no pagar el peatge no és cap infracció administrativa segons el Reglament General de Circulació.

4- Els empleats de l'autopista que intentin retindre't o bloquejar-te estan cometent un delicte penal de detenció il·legal castigat amb multa de 3 a 6 mesos segons l'article 163.4 del Codi penal espanyol, suposant que avisin l'autoritat. Si et retenen sense presència policial estan cometent 2
delictes:
coaccions (castigat amb la pena de presó de 6 mesos a 3 anys o de multa de 12 a 24 mesos segons l'article 172.1 del Codi penal) i detenció il·legal (castigat amb la pena de 4 a 6 anys de presó segons l'article 163.1 del Codi penal).

5- Si et trobes en aquesta situació truca immediatament al 112 o al 088 i comunica la situació perquè els Mossos d'Esquadra t'assisteixin i identifiquin l'empleat de l'autopista que ha comès aquests delictes per poder-lo denunciar.

Fem que aquesta informació arribi a tothom i es sumin a la revolta.

Vídeo d’Uriel Bertran negant-se a pagar, ja té més de 45.000 visites!


Segueix i difon la campanya a les xarxes!

Pàgina a Facebook: Prou Peatges No Volem Pagar
Twitter: @proupeatges amb el Hashtag #novullpagar