15.9.12

Teatre Lliure








MARTA BUCHACA EMOCIONA A L’ESPAI LLIURE

Ahir a Montjuïc van començar les funcions de Litus, l’espectacle de la Sala FlyHard escrit i dirigit per Marta Buchaca que acollim aquest setembre. L’emoció condensada d’aquesta història sobre la pèrdua –que es desencadena a partir d’una trobada entre amics– no va deixar ningú indiferent en la curta distància de l’Espai Lliure.

Les funcions són a les 20:30h. de dilluns a dissabte (el dimarts i el diumenge no se’n fan) fins al dia 1 d’octubre!

“Litus
és una recomanable tragicomèdia que, a més, consolida la seva autora Marta Buchaca com a una hàbil creadora de situacions emocionals límit. (···) Buchaca dirigeix el actors amb tanta eficàcia que en alguns moments és fàcil oblidar que el que veiem no és la vida, sinó teatre. No us perdeu aquesta autèntica meravella que esperem i desitgem que es converteixi en un èxit de llarga vida.”
(Pep Barbany,
Notodo.com)


OBRIM TEMPORADA AMB GERTRUDE STEIN!
El 10 d’octubre obrim temporada amb el Songs of Wars I Have Seen, una partitura del compositor alemany Heiner Goebbels que ens serveix el Grup instrumental bcn216 en la seva primera col·laboració de la temporada. Signen aquesta posada en escena en Jordi Prat i Coll a la direcció escènica i l’Ernest Martínez Izquierdo a la direcció musical. Songs of Wars I Have Seen és una creació musical i teatral a partir de la novel·la Wars I Have Seen, de l’escriptora americana Gertrude Stein.

Què hi ha dins d'un mateix que fa que ho sàpigues tot de la guerra? Ara et fas preguntes sobre per què a Rússia no es van rendir als alemanys quan estaven assetjats. I no hi ha resposta, excepte, potser, que tenien por. Potser. Què hi ha dins d'un mateix que fa que ho sàpigues tot de la guerra?”
(Gertrude Stein,
Wars I Have Seen, Part 1.11, 1947).



PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA APROPA CULTURA 2012/2013


Ahir es va presentar en sessió informativa a L’Auditori de Barcelona el programa Apropa cultura, en el qual participa el Teatre Lliure. Apropa cultura és un programa socioeducatiu adreçat als centres socials que treballen amb persones en risc d’exclusió. Aquest espai d’inclusió es presenta per tercer any consecutiu, i a Barcelona permet accedir a la programació regular del Lliure, L’Auditori, el Teatre Nacional de Catalunya i el Mercat de les Flors, i també inclou cursos de formació específica. Gràcies a l’Apropa cultura, ja han passat pel Lliure unes 300 persones dels col·lectius més desafavorits de la ciutat.