19.10.12

DEBATARTS - Butlletí núm. 20, octubre de 2012


DEBAT ARTS ESCENA ÉS UNA ASSOCIACIÓ SENSE ÀNIM DE LUCRE CREADA EL 2010, OBERTA A TOTS ELS CREADORS. US CONVIDEM A PARTICIPAR-HI. ENVIEU-NOS LES VOSTRES DADES A: debatarts@debatarts.cat
CONFERÈNCIES I DEBATS
Amb la idea de continuar el projecte encetat la temporada passada amb el cicle de conferències El teatre i els 7 pecats capitals, per aquest 2012-2013 estem organitzant un altre cicle que titularem El teatre i..., en el qual personalitats del nostre àmbit cultural dissertaran a l’entorn de temes com ara: la indústria, la política, la religió, la crítica, la ciència, i així fins a nou trobades en les que també com l’any passat cedirem quinze minuts (el que hem anomenat Tast creatiu) a creadors o creadores que vulguin presentar el seu projecte. (Extracte de les conferències, cliqueu aquí.)
SUBVENCIONS
Pel que fa al tema de la convocatòria de subvencions de la Generalitat (que han canviat la temporalitat i han passat de ser per anys naturals a ser per temporada) segons les nostres notícies no se sap quan es convocaran, i a més a més hi ha rumors que no es convocaran fins a principis de 2013. Aquí hi influeix també el fet de la convocatòria d’eleccions al Parlament i les grans retallades que s’estan practicant en el sector de la cultura.
COMPANYIES
En una altra línia d’actuació, recentment vam convocar els representants de diverses companyies per tal d’analitzar conjuntament la problemàtica que els afecta i poder extreure’n plans d'actuació i més endavant proposar solucions amb el recolzament i participació de més companyies.

Si voleu més informació podeu descarregar-vos el document amb els punts tractats en aquesta primera reunió. (Cliqueu aquí.)
DADES
Incloem a continuació un estudi en el que hi trobareu les dades d’ocupació i de recaptació de les sales i teatres així com una presentació gràfica d'aquestes dades (cliqueu aquí).
Per veure la taula completa (cliqueu aquí)
ÚLTIMA HORA

Darrerament la comissió executiva de DebatArts va ser rebuda pel president del plenari i el director del CoNCA. El senyor Carles Duarte va mostrar-se molt interessat per tots els temes que se li van plantejar, en van prendre nota i ens va fer saber que comprenia les nostres inquietuds respecte la inversió econòmica i la gestió que se’n fa en l’àmbit de les arts escèniques.
   Al marge d’escoltar-nos, ens va explicar que, després de la darrera “remodelació” del CoNCA, aquest organisme que cal recordar que depèn i respon únicament al Parlament té menys capacitat de gestió que abans, que exposa les seves opinions respecte les bases del conjunt de les convocatòries de subvencions del Departament de Cultura, que també les avalen i que les convocatòries d’ajut que ells convoquen van adreçades a beques i col·laboracions en la recerca i la creació.
   En resum, una reunió força profitosa, de la que també en vam obtenir el compromís de ser avisats de qualsevol canvi i/o publicació de les bases de les convocatòries d’ajuts.
© DebatArtsEscena, Barcelona, www.debatarts.cat