18.10.12

SINDICART. BUTLLETÍ núm.. 2

Butlletí núm. 2                                                                                                                            15 d'octubre 2012

mOBILITZACIONS PEL RETARD en el PAGAMENT de les SUBVENCIONS en cultura
El sector està intentant cohesionar-se per tal de lluitar coordinadament per evitar el seu desmantellament, després de les retallades de diferents institucions, una davallada enorme de les possibilitats de treball a causa de les arques municipals buides i la pujada d'IVA. L'última mala notícia ha estat l'anunci per part del Departament de Cultura que les subvencions concedides al 2012 amb molta probabilitat no es pagaràn al 2012 i no tenen tampoc termini de pagament fixat pel 2013. Per moltes entitats no estretament lligades a les anomenades "Indústries Culturals" això pot significar el tancament.

Per a més informació podeu consultar els següents link:
Defensem la Cultura (iniciativa en contra de la pujada de l'IVA): Defensem la Cultura
8 d'octubre (iniciativa per coordinar la negociació pel pagament de les subvencions):
8octubre
 

REGIDURIA: LA PROFESSIÓ DESCONEGUDA
La tasca que fa el regidor o regidora en gairebé tot tipus d’espectacles és complexa i moltes vegades, segons les circumstàncies, varia i molt. És per això que els professionals de la regidoria han de tenir coneixements amplis sobre cada un dels departaments que treballen en els espectacles.

Llegir més
REENVIAR A UN AMIC

Coneixes algú a qui li pot interessar aquest butlletí reenvia-li aquest correu. Per apuntar-te al butlletí de SindicART, també pots cliquar el següent enllaç.
Alta butlletí

ESTUDI SOBRE PLATAFORMA DE CONVENI
Entre octubre i desembre 2012, SindicART durà a terme un estudi sobre la possibilitat de negociar un conveni col·lectiu sectorial en un futur. L'advocada de l'AADPC compararà la situació laboral de les associacions que pertanyen a SindicART per tal de saber si les condicions són prou semblants com per formar una sola plataforma sindical.


Font imatge: Unión de actores de Málaga
CURS DE FORMACIÓ: MANUAL D'AUTO-OCUPACIÓ
Treballes com a actor, ballarí, director, doblador, tècnic, regidor, escenògraf, i no t’encarreguen la feina si no estàs donat d’alta d’autònoms? Coneixes el que implica ser autònom, a nivell de responsabilitats jurídiques?
Tens dubtes sobre quina forma jurídica et convé per muntar una companyia o un altre tipus d’empresa cultural, les despeses que té i les responsabilitats jurídiques que comporta?
En aquest curs se’t podran resoldre gran part d’aquests dubtes.

Data i lloc del curs: 6 de novembre (dimarts), de 10 - 14 h, fàbrica de creació Fabra & Coats, planta baixa.
MÉS XARXA