17.3.14

TEATRE LLIURE. BUTLLETI 27 / 14 MARÇ 2014

BUTLLETI 27 / 14 MARÇ 2014 YOUTUBE / FACEBOOK / TWITTER teatre lliure



EN CARTELL L'ENCARREGAT / EL CABALLERO DE OLMEDO
PRÒXIMAMENT L'ONADA / CONCERTS PER A NADONS


e
ESTRENEM EL CABALLERO DE OLMEDO
Un cavaller exemplar, ferit d'amor, acaba morint a causa dels gelos que desperta en un altre cavaller, enamorat de la mateixa dama. El cavaller exemplar és d'Olmedo; el gelós, de Medina, com la dama enamorada.
Amb aquesta simplicitat argumental es desenvolupa El caballero de Olmedo, "un gran poema sobre la intolerància, l'amor i l'amistat" en paraules de Lluís Pasqual, director del muntatge. L'espectacle es va presentar al Teatro Pavón de Madrid el 8 de febrer, i hi ha fet funcions fins diumenge passat deixant cada dia públic al carrer. Avui s'estrena a Montjuïc amb els actors de La Kompanyia Lliure i la Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico acompanyats de Rosa Maria Sardà en el paper de l'alcavota.
Durant la roda de premsa que es va celebrar abans d'ahir, tot l'equip va estar d'acord que l'espectacle posa de relleu el vessant més líric del clàssic, ja que permet captar "les emocions que respiren a través del vers" apuntava Pasqual. Aquest treball, que és una primera col·laboració entre aquestes dues joves companyies, ha suposat un gran treball d'aprenentatge i transmissió de les tècniques actorals adequades al teatre del Segle d'Or. Un estil que cap dels intèrprets, inclosa la veteranísssima Rosa Maria Sardà, no havien tingut ocasió de treballar. Un espectacle clàssic amb espases, versos i el contrapunt de música flamenca; amb molta feina darrera per "fer que sembli que no hem fet res".
El caballero de Olmedo serà en cartell des d'avui fins al 13 d'abril a Montjuïc.

  més informació
  la premsa ha dit
  veure els vídeos
  compra l'entrada
 
e
L'ONADA, SEGONA TEMPORADA A GRÀCIA!
Va ser a Gràcia la temporada passada i va rebentar la taquilla amb un 100% d'ocupació en totes les funcions. L'espectacle-document ideat i dirigit per Marc Monserrat Drukker és una reproducció escènica de l'experiment que va dur a terme Ron Jones, un professor universitari nord-americà per tal d'explicar als seus alumnes d'història com es va poder forjar el nazisme.
Amb un text signat per Ignacio García May, i amb Eduard Farelo de protagonista, L'onada torna a Gràcia de dijous vinent, 20 de març, fins al 20 d'abril. L'espectacle, que va causar impacte entre el públic de totes les edats, especialment adolescents, es va guanyar el favor de la crítica i va commoure el propi Ron Jones, és de visionat absolutament imprescindible.


  més informació
  la premsa ha dit
  veure els vídeos
  compra l'entrada
 
e
EL LLIURE DELS NENS, ARA PER ALS NADONS!
Tot i la voluntat d'acostar el teatre als nens, poques vegades tenim l'ocasió de fer entrar a les sales els infants més menuts. Concerts per a nadons n'és una de molt bona. Concebut a partir d'un projecte del músic i pedagog portuguès Paulo Lameiro, aquest espectacle és de nova fornada, creat especialment per al públic català amb músics d'aquí. El que va començar essent un experiment sobre la percepció de la música per part d'infants de mesos ha acabat en un espectacle amb un repertori complet, amb peces que van de Bach a Saint-Saëns i de Mozart a Ravel.
Ideat per a infants de 0 a 3 anys, al Lliure obrim el ventall fins als 5 anys. Les funcions familiars, de cap de setmana, seran els dies 22, 23, 29 i 30 de març a les 11h. i a les 12:30h. a l'Espai Lliure de Montjuïc. Cada nen ha d'anar acompanyat d'un adult, màxim dos adults per infant.
Perquè la música es pot gaudir i compartir fins i tot abans de saber parlar.


  més informació
  la premsa ha dit
  veure els vídeos
  compra l'entrada
 
e
L'ENCARREGAT, ÚLTIMES FUNCIONS EXHAURIDES!
Ho han petat tot: crítiques immillorables, el twitter treient fum davant les interpretacions exquisides dels tres actors i la mà delicada i precisa del director, i les entrades exhaurides. L'encarregat, el Pinter dirigit per Xicu Masó amb Marc Rodríguez, Carles Martínez i Albert Pérez a l'escenari de l'Espai Lliure, tanca així les funcions previstes fins diumenge d'un petit espectacle exquisit. Un cop més, us en donem les gràcies.

  més informació