17.3.14

Viewpoints playground

Departament cos i dansa
Curs intensiu - març/abril 2014

Viewpoints playground

amb Teresa García-Valenzuela i Mar Medina Dijous 20 i 27 de març i 3 i 10 d'abril,
de 14:30 a 16:00h

Fer teatre és, entre d'altres coses, posar el cos a escena amb tota la càrrega expressiva i comunicativa que suposa aquesta decisió: un cos ubicat a l'espai ofert a la mirada de l'altre durant un temps ja és un transmissor. Existeix doncs una dramatúrgia que des de la fisicalitat considera el cos com a element essencial per a l'estructura i la composició. Un cos que funciona com a eix vertebrador de l'acció i que interactua mitjançant el moviment i la paraula. Els Viewpoints, punts de vista escènics, ens ofereixen la possibilitat de comprendre i practicar aquest llenguatge, diferenciant aspectes que doten de sentit a l’acció en si mateixos. Qui actua desplega l’escolta i la capacitat de prendre decisions aquí i ara en relació a l'arquitectura, la topografia, la forma, el gest, el tempo, la duració, la repetició i la resposta kinestèsica.

Aquest treball està inspirat en els Viewpoints de la coreògrafa Marie Overlie que l’Anne Bogart i la seva companyia de teatre, Siti company, han portat al training de l’intèrpret i a la creació. És un curs essencialment pràctic, en format de laboratori d’improvisació, que vol obrir un espai de joc i intercanvi entre estudiants d'interpretació, de dramatúrgia i d'altres professionals de les arts escèniques.

Curs adreçat a : Estudiants d'interpretació, dramaturgia i professionals de les arts escèniques

TERESA GARCÍA-VALENZUELA: Bilbao, 1977. Des de fa 14 anys el meu camí s’orienta a l’art de la presència, de la comunicació. Em fascina el cos com a xarxa de relacions immersa en la xarxa del viure. El context escènic com a creadora i intèrpret i els entrenaments m’han permès desenvolupar una mirada que diferencia i integra processos de connexió obvis. M’interessa treballar des de la col·laboració mútua donant espai a la fragilitat, a la multiplicitat i a la incertesa. L’actor i director Franco di Francescantonio ha sigut font d’inspiració en el camí. Conèixer l’Anne Bogart i entrenar amb la Siti Company m’ha confirmat la necessitat de continuar apostant pel training i la creació col·lectiva.
MAR MEDINA: Barcelona, 1976. Es forma com a ballarina a diferents ciutats europees, principalment a Barcelona amb A. Morin, L. Hernández i A. Corchero, al Movement Research de Nova York amb L. Nelson, S. Paxton i J. Nelson i amb la SITI company d'Anne Bogart. El seu interès més ampli pel coneixement del cos en moviment la porta a graduar-se com a professora de Tècnica Alexander l’any 2007. Col·labora amb companyies com Iliacan, La Virgueria, Théâtre de l’Archipiel, Compagnie Taffanel, Headlong Dance Theater o La Fortaleza. Treballa entre Barcelona i Copenhaguen, on col·labora amb la companya danesa hello!earth. Imparteix classes de dansa, moviment i T.A.
C/Casp 82, baixos 08010 Barcelona - Tel.: 93 319 23 97 eolia@eolia.cat - www.eolia.cat