15.7.14

EÒLIA: CURS INTENSIU - ESTIU 2014

CURS INTENSIU - ESTIU 2014
PROGRAMA ODISSEU

STORYTELLING amb Theatre de Complicite. Curs d’interpretació i de direcció escènica i dramatúrgia, a càrrec de Joyce Henderson (actriu i directora de la companyia Complicite)

Curs INTERPRETACIÓ: del 14 al 21 de juliol, tots els dies, de 14 a 19:30h.

Curs DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ: dies 22, 23 i 24 de juliol, de 17 a 21h.

Prenent com a punt de partida les històries de “Les mil i una nits”, el curs d’INTERPRETACIÓ Storytelling investigarà les habilitats fonamentals necessàries per explicar històries en un conjunt. El taller inclourà un treball sobre màscara neutra, ritme i estructura dramàtica, comèdia i creació en equip, i finalment també analitzarem com podem utilitzar els contes tradicionals per parlar sobre el món d’avui en dia, i trobar paral·lelismes entre la seva i la nostra vida quotidiana.
En el taller de DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ, explorarem la creació des del “no res”, fent servir dues produccions de Complicite com a punt de partida. El grup començarà fent un treball de taula per tal de pensar com podria ser la posada en escena, buscant (entre altres coses) com dividir el text en totes les seves parts i el vocabulari necessari per traslladar les paraules a l’escenari.
Els dos tallers seran majoritàriament pràctics, i es treballarà a partir de jocs, exercicis físics i treball grupal.
COMPLICITE: Fundada el 1983 per Simon McBurney, Annabel Arden i Marcello Magni, la companyia Complicite és un conjunt en constant evolució d’artistes i col·laboradors. Sempre canviant i tirant endavant per incorporar nous estímuls, els principis del seu treball s’han basat en impulsos originals: la recerca del que és més viu, la integració del text, la música, la imatge i l’acció per a crear un teatre sorprenent i pertorbador. Les principals produccions de la companyia han estat: The Master and Margarita, A Dog’s Heart, Shun-kin, A Disappearing Number, Measure for Measure, The Elephant Vanishes, Mnemonic i The Street of Crocodiles.
JOYCE HANDERSON va estudiar a l’escola Jaques Lecoq. El seu treball a Complicite inclou
The Magic Flute, Mnemonic, The Three Lives of Lucie Cabrol, The Caucasian Chalk Circle i The Street of Crocodiles. Altres feines com a actriu han estat: Suffragette (Ruby Films), The Cherry Orchard (Birmingham Rep), Elegy for Young Lovers (Young Vic), Medea (West End, Broadway & Tour), Much Ado About Nothing (Shakespeare’s Globe), Volpone i The Prime of Miss Jean Brodie (per NT). Joyce també treballa com a Directora i també com a Directora de Moviment de la companyia, i fa molts temps que ensenya per Complicite i al Circus Space.
C/Casp 82, baixos 08010 Barcelona - Tel.: 93 319 23 97 eolia@eolia.cat - www.eolia.cat