23.3.12

Mercat de les Flors


Mercat de les Flors

LIA RODRIGUES COMPANHIA DE DANÇAS

Piracema

L’obra de la coreògrafa brasilera Lia Rodrigues presenta un cos que deixa enrere la comoditat i la familiaritat per passar a l’exploració i penetrar en un pla desconegut. L’any 1990 va fundar a Rio de Janeiro, on va tornar després de treballar a França amb Maguy Marin, la Lia Rodrigues Companhia de Danças; va establir la seu a la favela de la Maré de Rio de Janeiro, on va dur a terme el seu projecte artístic Residência Resistência i on va inaugurar el Centro de Arte da Maré: una escola de dansa pensada per oferir formació als joves ballarins de la favela i d’altres parts del país. En aquest espai, la companyia també assaja i realitza el procés creatiu de les seves peces.

Les seves coreografies han rebut diversos premis, tant al Brasil com a l’estranger. A banda de dirigir i produir tots els seus espectacles, Lia Rodrigues és també activista cultural, i de 1992 a 2005 va ser la directora artística del festival anual de dansa contemporània Panorama a Rioarte de Dança.

En la seva nova creació, Piracema, Lia Rodrigues ha volgut treballar amb onze ballarins, i fa servir com a punt de partida històries personals, històries que barregen la vida diària amb el món dels somnis. Rodrigues afronta la col·lectivitat des del punt de vista de l’individu i la seva percepció única de les coses, els seus estats corporals.