30.3.12

Vaga 29 de març

L'AREC ahir 29m es varem manifestar juntament al L'AADPC i S!ndicART, per cert que ja tenim pancarta. Varem trobar a faltar molts companys i companyes. Esperem que per la propera augmentem la quantitat de socis i sòcies que estan en contra de les retallades i la REFORMA LABORAL .

Encara que les imatges dels violents, que mitjans de comunicació no paren de mostrar, la manifestació va transcorre amb normalitat. La gran majoria érem persones pacifiques a les que no ens agraden les accions que alguns puguin fer creient que la violència arregla alguna cosa.

Segons el govern i la patronal la vaga va ser un fracàs però les dades que les companyies d'electricitat mostren contradiuen el que ens volen fer creure.

Segons alguns tertulians de sospitosa ideologia diuen que la gent ja no te por dels piquets i la veritat és que moltes botigues varen tancar, al menys per unes hores.

Consum elèctric:
El consum elèctric va caure un 25% durant la matinada respecte les previsions que havia fet Red Eléctrica Española. Aquesta xifra es va situar al 15% al migdia.


Seguiment de la vaga:
El seguiment de la vaga a Catalunya va ser del 82% (de mitjana), segons els sindicats.
El Govern va rebaixar-ne l'impacte a un 20% entre els funcionaris, un 10% en el comerç, un 23,7% en la indústria i un 12,5% en la construcció.
Al Congrés dels diputats 40 parlamentaris no van anar a votar perquè es van sumar a la convocatòria de vaga.
A la cambra catalana, 3 partits no van acudir a la convocatòria a la comissió de la sindicatura de comptes: ERC, ICV i el Grup Mixt.

Manifestacions:
800.000 persones van participar a la manifestació que va tenir lloc al centre de Barcelona ahir a les 6 de la tarda, segons els sindicats.
80.000 persones és la xifra que dóna la Guàrdia Urbana sobre la quantitat d'assistents a la manifestació contra la reforma laboral de Barcelona.
Les xifres de la manifestació a Barcelona se situen entre 80 i 800 mil participants. A Madrid, però, els sindicats parlen de 900 mil participants en la manifestació i el govern central assegura que eren al voltant de 200 mil.
Un centenar de manifestacions van tenir lloc arreu de l'Estat espanyol.