4.5.12

CENS DE PROFESSIONALS


Comissió de Cultura i Llengua. 02/05/2012 - sessió ordinària

Proposta de resolució sobre l'elaboració d'un cens de professionals adscrits als sectors de Sindicart
Data:
02/05/2012
Durada:
11 m. 23 s.
Enllaç al vídeo
http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/videos?p_cp1=1822747&p_cp2=tot&p_cp3=19&p_cp22=cerca

A instàncies de SindicART s'ha debatut a la comissió de Cultura i Llengua del Parlament de Catalunya el reconèixer la necessitat de fer un cens dels i les professionals del sector de les Arts Escèniques, essent aprovat el cercar finançament per a aquest objectiu.

El cens de professionals és imprescindible per quantificar i qualificar la precarietat laboral, la indefensió jurídica i la discriminació sindical que sofreix el sector, degut a les característiques específiques de les tasques, horaris i organització empresarial de les Arts Escèniques.

Cal un primer pas, el cens, per tal de poder assolir la plenitud com a sector, en aspectes de representativitat sindical i per tant de negociació de convenis, aspectes que ens estan negats al no poder complir per causes de l'especificitat laboral ja citada, amb els requisits mínims que planteja la llei.

Hi ha dues vies per "normalitzar" aquesta marginació endèmica: el projecte de l'Estatut de l'Artista, o la negociació que proposa l'acadèmic "Informe Valdés" (Madrid 2009). En qualsevol cas resulta imprescindible un cens que clarifiqui quantes persones som, quines tasques duem a terme i en quines condicions laborals; com s'organitzen les especialitats, amb quina qualificació, com s'adquireixen els coneixements precisos, com es valoren i com 'accedeix al mercat de treball i a la resta de prestacions administratives, com ara la seguretat social, atur, pensions, auto treball, etc.



1 comentari:

Anònim ha dit...

És molt positiva aquesta notícia ja que és el primer pas per aconseguir fer-nos visibles.