26.5.12

DEBAT ARTS ESCENA


DEBAT ARTS ESCENA
ÉS UNA ASSOCIACIÓ SENSE ÀNIM DE LUCRE OBERTA A TOTS ELS CREADORS
US CONVIDEM A PARTICIPAR-HI —
APUNTEU-VOS-HI!!!
(envieu-nos les vostres dades)

 newsletter_DAE / Butlletí núm. 15, maig de 2012 

 CRÒNICA DE LA DARRERA ACTIVITAT 

EL TEATRE I ELS 7 PECATS CAPITALS.
QUINTA XERRADA, L'AVARÍCIA
Una vegada més, l’objectiu que ens vàrem plantejar es va abastar. El passat dimarts dia 15 en Guillem Jordi Graells va dissertar a partir de profunds arguments acadèmics sobre el tema que se li havia proposat, El teatre i l’avarícia. De la seva anàlisi en va sorgir un animat i profitós debat que va ser un digne corol·lari d’una trobada que s’havia iniciat amb el tast escènic de les actrius cubanes Maria Elena Espinosa i Amparo Parra, que van oferir una aproximació a la música tradicional i a la poesia eròtica del seu país.
 LLOC DEL CICLE DE XERRADES
    Us recordem a continuació les properes xerrades, dates, temes i conferenciants per tal que les tingueu en compte i RECORDEU QUE LES TROBADES SÓN AL TEATRE-MUSEU EL REI DE LA MÀGIA (carrer de les Jonqueres,15) A LES 19.00 h.

    EL REI DE LA MÀGIA
    Carrer de les Jonqueres 15
    08003 Barcelona
CICLE EL TEATRE I ELS 7 PECATS CAPITALS
Hem de lamentar que el bon amic Iago Pericot no pugui impartir la conferència programada pel proper mes de juny a causa d’una intervenció quirúrgica a la que ha de ser sotmès, per això la conferència sobre El teatre i la peresa queda ajornada.
SISENA JORNADA DEL CICLE
J. J. Guillen
12 de juny
EL TEATRE I LA SUPÈRBIA
José Sanchis
10 de juliol

INFORMACIONS DIVERSES.
CONVOCATÒRIES GENERALITAT
La Generalitat ha canviat la temporalitat de les convocatòries i concessions de tota mena de subvencions que gestiona el Departament de Cultura. Si fins ara es tractava de convocatòries anuals, a partir d’aquest any han passat a ser per temporades; això vol dir que les que s’havien convocat ja tenen el període de presentació tancat (excepte la de la Promoció del sector que s’acaba el 15 de juny).

Cert és que la convocatòria es va anunciar mitjançant el DOG, però és evident que no tothom té el temps ni la capacitat de consultar-lo dia a dia per saber si existeixen novetats.
NdR.- En la mesura que sigui possible, des de DebatArts prenem el compromís d’estar a l’aguait perquè us n’assabenteu de quan surtin les propers convocatòries (2012-2013), tot i que per les notícies que ens arriben és molt possible que no es publiquin fins el mes de gener o febrer de 2013!!!!! (sense comentaris).
Debatarts creu que és de lamentar que molts professionals no hagin tingut notícia d’aquest canvi, excepte aquells ‘professionals’ de les subvencions, o els qui pertanyen a una entitat professional.

CONVOCATÒRIES PERÍODE: 1 de gener-31 d’agost de 2012
No s’han fet públiques encara les concessions del període 01 de gener-31 d’agost de 2012, però existeixen rumors (força creïbles) que com que no hi haurà liquiditat per fer-les efectives de manera immediata, s’atorgarà un aval bancari per obtenir-ne la quantitat compromesa a través de l’Institut Català de Finances.
NdR.- Seran efectives de manera immediata, això sí, pagant els interessos corresponents a un préstec (je, je...) Com s’ha arribat a aquesta (entenem) disbauxa? Ho deixem a la consideració de cadascú o cadascuna.

CONVOCATÒRIES AJUNTAMENT-ICUB
Pel que fa a l’Ajuntament, a través de l’ICUB ja s’han anunciat els beneficiaris de les subvencions atorgades a les distintes empreses, entitats, grups, grupets, associacions, organitzacions, etc. etc. Es pot consultar a: (http://www.bcn.cat/) i al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).
NdR.- Entre els beneficiaris no hi figura DebatArts “per no arribar a la puntuació mínima requerida” (sic.) Quina és la puntuació i com s’hi arriba? Vés a saber!!!
 PARTICIPACIÓ

Com a conseqüència de tot el que hem exposat (a més del que ens deixem al tinter per no avorrir al personal) entenem que cal ARA MÉS QUE MAI! la necessària participació i col·laboració de tots/es aquells/es de vosaltres que ens escriviu encoratjant-nos a continuar endavant (però que ara per ara us quedeu a casa). No ens importa donar la cara (i que ens la trenquin) però agrairíem que alguns/es de les més de 1.700 persones (entre amics i adherits) que ens doneu suport decidiu participar de manera activa en les reunions que programem, i ens plantegeu els problemes que patiu i que volem compartir en tant que creadors/es independents i que ens feu arribar les vostres propostes.

ENTREU AL NOSTRE BLOC I SUBSCRIVIU-VOS TAMBÉ AL FACEBOOK PER PODER ESTAR AL CORRENT DE TOTES LES NOVETATS QUE ANEM PUBLICANT. TAMBÉ PODEU VISIONAR ELS EXTRACTES DE LES CONFERÈNCIES EN EL WEB: www.debatarts.cat

EPÍLEG
Un petit concepte per acabar, —i en això pensem que hem de ser intransigents—, i si cal canviar la llei que es canviï!!!!

«EL CREADOR NO HA D'ESTAR OBLIGAT A CONSTITUIR-SE EN EMPRESA PER ACCEDIR ALS AJUTS INSTITUCIONALS. L’ADMINISTRACIÓ HA DE TENIR EN CONSIDERACIÓ ELS QUI DECIDEIXEN TREBALLAR PEL TEATRE SENSE UNA PERSPECTIVA EMPRESARIAL I CERCAR ELS MECANISMES NECESSARIS PER AJUDAR I POTENCIAR LLUR TREBALL.» 

AIXÒ ÉS TOT ARA PER ARA
Continuarem informant de tot allò que ens sembli indicat caigui qui caigui i peti qui peti!!!