16.5.12

Especial CIUTAT FLAMENCO


Especial CIUTAT FLAMENCO

El flamenc omple el Mercat de les Flors del 23 al 26 de maig amb el festival Ciutat Flamenco

L’abans anomenat Flamenco Ciutat Vella canvia el CCCB pel Mercat

El festival organitzat conjuntament pel Taller de Músics i el Mercat de les Flors comptarà amb grans noms del cant i el ball flamenc. En aquesta dinovena edició el festival ha fixat la mirada en el flamenc que es crea fora de les seves fronteres naturals i ens mostra la seva universalitat.
Els abonats del Mercat tindran un descompte especial per a totes les actuacions.

Una programació eclèctica, a la sala MAC
Descobrim les profundes ramificacions del flamenc al món
L’herència directe del festival Ciutat Vella tindrà lloc a la sala Maria Aurèlia Capmany, on durant els 4 dies gaudirem dels concerts centrals. Trobades del flamenc més pur amb veus de l’Iràn, amb flautes búlgares, amb un cor de gospel, amb artistes japonesos… Programes dobles que ens portaran artistes com Arcángel, Las Migas, Pastora Galván, Shoji Kojima, la Tremendita i un llarg etcètera.

I el Flamenco Empírico ens mostra la innovació més actual del ball i la música flamencs
Diferents creadors oberts a l’experimentació
Comissariat per Juan Carlos Lérida, Flamenco Empírico és el nom del cicle creat per mostrar la renovació dels joves artistes flamencs a través de l’experimentació, els tallers i la investigació. De les seves mans podem descobrir l’estat actual d’evolució i transformació de l’art flamenc. El cicle comprèn diferents seccions, com Irse por las ramas, on gaudirem de col·laboracions excepcionals, com la del mestre japonès Shoji Kojima amb l’artista Frederic Amat; Fuera del cuadro, en què la bailaora Belén Maya es confessa íntimament a un petit nombre de persones; els Talleres y Fraguas ens presentaran el resultat dels tallers impartits per Andrés Corchero i Olga Pericet i el músic Sila…


Excel·lents documentals de temàtica flamenca dins la secció P’Alucine
Una mostra gratuïta presentada pels seus realitzadors
Cada dia el festival oferirà documentals imprescindibles sobre l’art del flamenc i alguns dels seus protagonistes: podrem veure Morente (2011), Tiempo de leyenda (2009), Flamenco entre rejas (2010) i molts d’altres documents, un dels quals serà premiat pel concurs del festival.


Diferents activitats completen la mirada al flamenc actual
Els Tapeos són una selecció de peces curtes per a què els joves mostrin la seva experimentació en dansa i música i que tindran lloc cada dia gratuïtament. També destaca l’exposició fotogràfica De estética flamenca, de Julia Petschinka i Juan Carlos Lérida. I una novetat d’enguany: la creació de xarxa social empírica per a què els flamencs puguin compartir experiències des de diferents racons del món.