3.6.12

FESTIVAL GREC 2012

Sabies què...

El Teatre Grec va néixer gràcies a una passejada que l’arquitecte francès Jean Claude Nicolas Forestier, conservador del Bois de Boulogne, va fer l’any 1921 prop d’una pedrera de Montjuïc. «Bon lloc per a un teatre grec», va deixar anar en veure l’emplaçament.


Un festival és una celebració de la cultura. Com a qualsevol altra celebració, li demanarem que sigui extraordinària, que sigui diferent de la vida cultural de cada dia, que ens obri noves expectatives. Esperarem poder gaudir d’experiències sorprenents, voldrem que ens faci conèixer altres maneres de fer i de pensar, o que ens proposi mirar d’una altra manera la nostra realitat més sabuda. L’experiència de l’art, de la cultura, és una barreja indestriable de desig, de plaer i de voluntat. I de curiositat, també, i d’admiració, que són, deien els antics, els motors del saber. I de ganes de parlar, de dialogar per provar d’entendre on som, per preguntar-nos què podem fer o què hauríem de fer.
Amb la convicció que, avui, la cultura és més necessària que mai, us proposem aquesta nova edició del Grec. Voldríem un festival que fos una porta oberta al món de la cultura escènica, del teatre, de la dansa, de la música, del circ, un món ric i complex que ha de poder ser habitat per tothom.
És per això que hem preparat una programació d’espectacles arrelada en l’expressió de la realitat a través dels llenguatges contemporanis, dels més propers als més sofisticats. I la volem oferir al públic familiar, als més joves, als interessats en la innovació tecnològica, a tots aquells que vulguin gaudir de les darreres estrenes d’artistes catalans, a aquells que esperen del Grec la possibilitat d’assistir a alguns dels millors espectacles internacionals..., als que saben el que volen, als que encara ho han de descobrir o als qui els agradaria deixar-ho de saber.
Permeteu-nos que comptem amb la vostra curiositat.
Benvinguts al Grec!
Ramon Simó
Director del Festival