1.5.14

DOCS BARCELONA. FESTIVAL INTERNACIONAL DOCUMENTALS

DOCSBARCELONA
International Documentary Film Festival
Documentary Screenings + Pitching Forum
» DocsBarcelona: DocsBarcelona 2014 presenta la programacio

DocsBarcelona 2014 mostrarà el poder dels documentals per moure el món


 La programació arrancarà el 28 de maig amb la projecció de The Good Son i clourà amb Five Days to Dance l’1 de juny.
Les projeccions es concentraran a l'Aribau Club i el CCCB



 La dissetena edició del DocsBarcelona arriba amb una proposta de més de 40 títols nacionals i internacionals carregats d'històries úniques i personatges que lluiten per un món millor. La programació arrancarà amb la projecció de The Good Son, la història d’Or, un noi israelià de 22 anys que trenca tots els límits de la confiança familiar per trobar el seu paper en aquest món i fer realitat el seu somni més anhelat. El punt i final a cinc dies de projeccions, el posarà l’estrena en primícia de Five Days to Dance, la història de dos ballarins que tenen cinc dies per fer ballar un grup d’adolescents ; molt poc temps per a un gran repte: moure a les persones quan el món ens paralitza.

Dins de la Secció Oficial trobem títols com Demonstration, estrena en primícia a l’Estat espanyol, on el prestigiós director de cinema documental Victor Kossakovsky lidera un equip de 32 estudiants del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra per construir un discurs únic i sorprenent sobre les mobilitzacions ciutadanes que va viure Barcelona el 2012. Bugarach, una cinta dirigida per Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer, ens transporta fins aquesta petita i tranquil•la població francesa que, de la nit el dia, es converteix en l’únic punt del planeta que sobreviurà al dia del Judici Final. La multipremiada Return to Homs, un retrat del conflicte sirià des del seu cor més profund o Everyday Rebellion, un recorregut intercontinental que explora formes de resistència molt diverses amb un nexe en comú: la no violència, són alguns dels títols que recullen l'activisme de la programació d'aquest any.
A la secció Noves Mirades destaquem títols com el curtmetratge El domador de peixos, de Roger Gómez i Dani Resines, un retrat de la Carpa Juanita, el peix que bevia d’un porró en un petit estany a Vilanova i la Geltrú, My Stuff, un documental i exercici moral que qüestiona les necessitats consumistes de la nostra societat o l’uruguaiana Avant, sobre la companyia de dansa liderada per Julio Bocca. 
DocsBarcelona 2014 acull també fora de competició les Sessions especials amb títols com el polèmic film de Xavier Artigas i Xapo Ortega, Ciutat Morta, guardonat amb el premi Biznaga de Plata al Millor Documental a la passada edició del Festival de Màlaga, La tragèdia electrònica, producció catalana amb participació d’ARTE dirigida per Cossima Dannoritzer sobre el tràfic de residus electrònics, o Glance Up, d’Oriol Martínez i Enric Ribes, que narra la història de Joan Pahisa, un noi de 27 anys amb una gran passió, el bàsquet, i una condició física peculiar: mesura exactament un metre d’alçada. 
Finalment, DocsBarcelona estrena dues noves seccions que volen posar en relleu i fer créixer el talent de casa nostra: DOC-U, la primera secció d’un festival a Catalunya dedicada exclusivament a la producció documental universitària; i la secció Sense Ficció que, amb motiu del cinquè aniversari de l’espai, oferirà la projecció de tres títols seleccionats per l’audiència del programa amb més de 25.000 vots: Avi, et trauré d’aquí!, Modernisme, una història de destrucció i Món petit

Segueix-nos a: