20.1.13

Tornen les tertúlies!


TERTÚLIA AMB XAVIER ALBERTÍ
Director Artístic del Teatre Nacional de Catalunya
Divendres, 25 de gener de 2013 a les 21h
Preu del sopar: 25 euros
Restaurant Semproniana. c/Rosselló, 148. Barcelona
Es prega confirmar assistència abans del dijous 24 de gener a:
El dimarts 19 de maig de l’any 2009 al restaurant l’Auca del carrer d’Aribau un grup heterogeni i, potser, una mica insolvent, impulsat per Manuel Foraster i Fidel Balaguer va iniciar unes tertúlies amb el propòsit d’enraonar i debatre, amb un plat a taula, sobre diversos aspectes de la gestió i la creació cultural que va aplegar a uns grup de curiosos de l’ofici: pintors, escriptors, periodistes culturals, gestors, fotògrafs, galeristes, professors universitaris, etc. Del guirigall en va sortir l’acord de fer una segona cita al cap d’unes setmanes, aquesta vegada al modern Hotel que la cadena Barceló té a la Rambla del Raval. En un reservat confortable d’un gust dubtós i una cuina de disseny però comestible varem reunir-nos amb un convidat d’honor, l’Arnau Puig, el degà de la crítica d’art, l’ideòleg i fundador de les publicacions Algol i Dau al Set, l’escriptor i el filòsof, que ara té una exposició a La Virreina. Després vingueren les trobades amb Vicenç Altaió, Xavier Bru de Sala, Miquel Molins, Jordi Coca, Ferran Mascarell, Rafael Argullol, Isona Passola, Jaume Ciurana, Oriol Pérez i Treviño, Armand de Fluvià, José Francisco Yvars, Esteve Riambau, Vicenç Villatoro, Marçal Sintes… Algunes d’aquestes trobades van tenir lloc a Casa Leopoldo i la darrera a l’Horiginal davant del Macba. A totes vam discutir i vam debatre sobre poesia, art, mecenatge, novel·la, cinema, música, polítiques culturals, crítica d'art, heràldica, filosofia... Ja sabem que el món va molt malament i que fa de mal arreglar... i això de la cultura, no diguem. Però som tossuts i insistim. Ara iniciem una nova etapa. I tornem a l’Eixample, al restaurant Semproniana de l’Ada Parellada. I ho fem parlant de teatre amb Xavier Albertí, el nou director del Teatre Nacional de Catalunya que aquesta setmana dirigirà al Palau de la Música Catalana l'espectacle de presentació del programa d'actes de l'Any Salvador Espriu amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor. Així doncs tornen les tertúlies amb un nou dia i un nou horari, els divendres a les 21h. Confiem seguir gaudint de la vostra companyia tot passant una estona agradable.
  
Xavier Albertí. Músic, compositor i director d’escena. Actual Director Artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Titulat superior en Direcció Escènica per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1996 i fins 1999 va dirigir el Festival d’Estiu de Barcelona Grec, i des del 2004 i fins el 2006 va dirigir l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull. Va ser director de serveis culturals de l’Institut del Teatre de Barcelona, on també ha estat docent i coordinador pedagògic del Conservatori Superior de Dansa.
Entre els seus treballs com a director escènic destaquen: Zoom de Carles Batlle. Jo Dalí, òpera de Xavier Benguerel. Dues dones que ballen, de Josep Maria Benet i Jornet. Vida Privada, adaptació de la novel·la de Josep Maria de Sagarra. Al cel, un oratori per a Jacint Verdaguer, de Narcís Comadira. El Bordell de Lluïsa Cunillé. Soterrani de Josep Maria Benet i Jornet. El mal de Holanda de Paco Zarzoso (Estrenat al Festival VEO de València la temporada 2008). La caiguda d’Amlet (o la caiguda de l’H) de Jordi Oriol. Assajant Pitarra obra de creació de Xavier Albertí i Lluïsa Cunillé. El Dúo de la Africana, creació de Lluïsa Cunillé i Xavier Albertí (Temporada 2007).
Premis: Premi Butaca 2004 a la millor direcció teatral per Vianants; Premi d’Arts Escèniques 2005 de la Generalitat Valenciana al millor espectacle no valencià per Mestres antics; Premi Butaca 2007 i Premi de la crítica 2007 al millor espectacle musical per El Dúo de l’Africana.
                   

Divendres, 25 de gener de 2013 a les 21h
Preu del sopar: 25 euros
Restaurant Semproniana. c/Rosselló, 148. Barcelona
Es prega confirmar assistència abans del dijous 24 de gener a:
Publica un comentari a l'entrada