16.2.15

CARLOS OLALLA. UN VALENT QUE DIGNIFICA EL TEATRE

Recollim les paraules del company Carlos Olalla que amb la seva actitud dignifica la nostra professió. Des d'aquí recollim el seu testimoni i ens afegim a la denúncia que comporta la seva generositat. 

Grazas amigo. Con persoas como ti e con actos de xenerosidade como a túa, así que imos gañar a liberdade!S'HA ACABAT. BAIXO DELS ESCENARIS.
Estimo el teatre per sobre de tot. Per això la d'aquesta nit al teatre Alfil ha estat la meva última representació. Fa dos anys vaig guanyar el premi de periodisme cultural Paco Rabal amb un article titulat "El teatre és un acte de resistència". En ell defensava que fer i anar al teatre era un acte de resistència davant el genocidi de la cultura que practica aquest govern. Avui, fart de treballar en els escenaris en condicions esclavistes, sense cobrar un duro i depenent de que amics o familiars vinguin a veure't perquè les sales no poden invertir en promoció, he entès que m'equivocava. Seguir treballant en aquestes condicions és fer-li el joc a un govern que criminalitza la cultura. Nosaltres, treballant sense cobrar, estem amagant la realitat del sector. Ha estat el nostre treball no remunerat durant tot aquest temps el que ha fet que moltes sales romanguin obertes. Però el teatre és una professió, i com a tal ha de ser remunerada. El públic no és conscient de la realitat del nostre sector, amb un atur superior al 90%, una precarietat laboral del 98% i una retribució per hora a les sales de teatre alternatives que, en el millor dels casos, no arriba als 50 cèntims l'hora. I nosaltres, amb catifes vermelles o mantenint obertes sales alternatives gràcies al nostre treball esclau, estem contribuint a això. Per això, perquè estimo tant el teatre, no tornaré a pujar professionalment a un escenari fins que baixin l'IVA. Només em veureu en funcions benèfiques recolzant les causes en les que crec, però no a un govern que menysprea, persegueix i criminalitza la cultura.

TEXT ORIGINAL
SE ACABÓ. ME BAJO DEL ESCENARIO. Amo al teatro por encima de todo. Por eso la de esta noche en el Alfil ha sido mi última representación. Hace dos años gané el premio de periodismo cultural Paco Rabal con un artículo titulado "El teatro es un acto de resistencia". En él defendía que hacer e ir al teatro era un acto de resistencia ante el genocidio de la cultura que practica este gobierno. Hoy,harto de trabajar en los escenarios en condiciones esclavistas, sin cobrar un duro y dependiendo de que amigos o familiares vengan a verte porque las salas no pueden invertir en promoción, he entendido que me equivocaba. Seguir trabajando en estas condiciones es hacerle el juego a un gobierno que criminaliza la cultura. Nosotros, trabajando sin cobrar, estamos escondiendo la realidad del sector. Ha sido nuestro trabajo no remunerado durante todo este tiempo el que ha hecho que muchas salas permanezcan abiertas. Pero el teatro es una profesión, y como tal debe ser remunerada. El público no es consciente de la realidad de nuestro sector, con un paro superior al 90%, una precariedad laboral del 98% y una retribución por hora en las salas de teatro alternativas que, en el mejor de los casos, no alcanza los 50 céntimos la hora. Y nosotros,con alfombras rojas o manteniendo abiertas salas alternativas gracias a nuestro trabajo esclavo, estamos contribuyendo a ello. Por eso, porque amo tanto el teatro, no volveré a subir profesionalmente a un escenario hasta que bajen el IVA. Solo me veréis en funciones benéficas apoyando las causas en las que creo, pero no a un gobierno que desprecia, persigue y criminaliza la cultura.

MÉS INFORMACIÓ
http://www.insurgente.org/index.php/template/politica/item/15553-el-actor-carlos-olalla-abandona-el-teatro-mientras-el-gobierno-no-baje-el-iva
Publica un comentari a l'entrada