18.2.15

La Fura dels Baus cedeix el seu fons documental a l'Institut del Teatre

FONT:
A l'arxiu hi ha més de 25.000 documents, entre fotos, vídeos, pòsters i esbossos d'espectacles, que recullen les tres dècades de trajectòria de la companyia
Redacció  
Durada
00:01:14
La Fura dels Baus ha cedit el seu arxiu documental a l'Institut del Teatre perquè el preservi i el divulgui. Són gairebé 30 anys de trajectòria reflectits en 25.000 documents entre fotografies, vídeos, pòsters i esbossos dels seus espectacles des dels inicis de la companyia, el 1979, fins al 2007.
Segons Àlex Ollé, un dels membres de La Fura, el fons ja era massa voluminós per a les seves instal·lacions: "Tenir-lo a l'oficina ens plantejava un problema. Per tota la gent que ve, que vol fer tesis o parlar sobre La Fura, aquesta és la millor manera de guardar-lo en un sol espai."
Les 15.000 fotografies de l'arxiu ja es poden consultar a la biblioteca de l'Institut del Teatre i la resta del material s'anirà obrint al públic durant els pròxims mesos. Anna Valls és la directora del Museu de les Arts Escèniques: "En quinze dies o un mes hi haurà tot l'arxiu de premsa i tots els cartells a la base de dades. I en principi ens fixem un màxim de tres mesos perquè tot es pugui consultar. Això sí, aquí dins, a la biblioteca. Perquè es pugui veure per la via digital ens n'anirem cap a finals d'aquest any o principis del 2016."
Tots els documents que La Fura ha generat des del 2007 i generi en un futur també acabaran en mans de l'institut, tal com estableix l'acord que s'ha signat aquest migdia.