6.2.15

EL TEATRE PREN LA PARAULA (2ª EDICIÓ)

LES NOVES AUTORIES TEATRALS:
CAP A UN CANVI DE PARADIGMA EN EL TEATRE ESPANYOL?

DILLUNS 16 DE FEBRER, 20H – TEATRE ROMEA

Amb el suport de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música (INAEM) i de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB)

Diàleg amb Mariano Barroso i Fernando Bernués.
Modera: Carme Portaceli
El teatre i el conflicte social. Entre la descripció i el compromís.

No sorprèn a ningú l’escassa presència del teatre en el debat sociopolític actual? Malgrat una realitat punyent, el teatre polític no és massa habitual als nostres escenaris; potser la sàtira i l’ humor més o menys inofensiu que ironitza, sense entrar a fons, amb el poder.

És la victòria de l’espectacle sobre la cultura? És l’èxit de la subvenció sobre la llibertat i l’autonomia de pensament i expressió?




MARIANO BARROSO
(Barcelona, 1959) Director, guionista i productor. Va estudiar direcció cinematogràfica al American Film Institute i a l’Institut Sundance i direcció teatral al Teatro Español de Madrid i el Laboratori William Layton. Ha escrit i dirigit 7 pel·lícules, rebent diferents premis internacionals. En teatre ha dirigit El hombre elefante, Closer, de Patrick Marber, i recentment Recortes, sobre els efectes de la crisi econòmica.

FERNANDO BERNUÉS
(Sant Sebastià, 1961) Director i productor de teatre i cinema. Director artístic del festival San Sebastián 2016 (de 2012 a 2014). Fundador de la companyia teatral Tanttaka. Ha dirigit obres com la guardonada El florido pensil ( adaptació del llibre d’Andrés Sopeña sobre la educació sota el franquisme), El pianista del océano (adaptació de la novel·la d’Alessandro Baricco), Paradero desconocido, de Kressmann Taylor, sobre el nazisme o No me hagas daño, sobre la violència de gènere.

CARME PORTACELI
(València, 1955). Directora de teatre, llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, és professora de l’Institut de Teatre. S’inicia l’any 1982 en la direcció i des de l’any 2006 és la directora artística de la Factoria Escènica Internacional (FEI).
Darrers treballs: El president, de Thomas Bernhard (TNC, 2014), La nostra clase ( Grec 2011), Conte d’hivern (Romea, 2011). Va guanyar el premi Max al millor text en català l’any 2008 amb Fairy (Escrita amb Toni Martin).


Ja podeu fer les vostres reserves a info@fundacioromea.cat o al 93.318.14.31

Horari d’atenció al públic de 10.00h a 14.00h