8.4.15

CATALUNYA SE SUMA A LA CELEBRACIÓ DEL DIA MUNDIAL DEL CIRC DEL 10 AL 19 D’ABRIL


El 2008 l’Associació Europea de Circ, amb la col·laboració de la Unió Europea, va impulsar la celebració del Dia Mundial del Circ el tercer dissabte del mes d’abril. Aquest 2015 el Dia Mundial del Circ, impulsat per la Federació  Mundial del Circ, tindrà lloc el dissabte 18 d’abril de 2015.
Dues setmanes d’activitats per posar el circ al capdavant de l’activitat cultural, en una commemoració, d’abast internacional, amb més de 60 activitats (espectacles, tallers, exposicions) en 21 municipis, gairebé 100 funcions i  100 companyies de circ seran els protagonistes de la celebració a Catalunya del Dia Mundial del Circ, que aquest any se celebra entre el 10 i el 19 d’abril.
Dissabte 18, un acte unitari de celebració al Parc de la Ciutadella aplegarà als professionals i oferirà la possibilitat de veure un entrenament de circ i participar en tallers d’iniciació al circ.
Jorge Albuerne, creador, intèrpret i formador de circ, signa el Manifest, que reivindica l’art del circ com a eina per a generar crítica i canvis.

Dissabte 18 d’abril acte central del Dia Mundial del Circ al Parc de la Ciutadella


L’APCC i la XECC, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, organitzen un matí de circ amb entrenament obert, tallers infantils i lectura del manifest.
L’acte central de celebració tindrà lloc el dissabte 18 d’abril al Parc de la Ciutadella (Passeig dels Til·lers) i està organitzat per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) i la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.
L’acte començarà a les 11h. A partir d’aquella hora, es farà un entrenament de circ obert a professionals i alumnes d’escoles de circ (majors de 14 anys), coordinat per l’Escola Rogelio Rivel.
Les disciplines que s’hi podran veure i practicar són trampolí, verticals, perxa xinesa, equilibris i aeris. Es demana als professionals i alumnes interessats a participar i/o a supervisar una de les disciplines, que confirmin la seva assistència aquí.
L’acte inclou també un taller de circ de descobriment de circ per a nens i nenes, a càrrec de formadors professionals experimentats. El taller és gratuït, d’11 a 14h, i no cal inscripció prèvia.
 A les 12h i a les 13h l’artista i formador Jorge Albuerne farà la lectura del Manifest del Dia Mundial del Circ, encarregat per l’APCC.
A partir de les 12h, i tant dissabte com diumenge, el parc acollirà també una desena d’espectacles de circ a la gorra, una manera de reivindicar la manca d’espais d’exhibició de circ i d’obrir la possibilitat que es pugui fer circ a la gorra a la ciutat de forma no problemàtica.


Descarrega’t aquí la nota de premsa del Dia Mundial del Circ (10-19 d’abril)
Descarrega’t aquí la nota de premsa  de l’acte central al Parc de la Ciutadella (18 d’abril)
Descarrega’t aquí la nota de premsa sobre El circ a Catalunya (característiques, dades)
Més informació, imatges i petició d’entrevistes a Eva Romero (93 356 09 31, apcc@apcc.cat, 618 43 26 15)

Publica un comentari a l'entrada