29.4.15

DOCSBARCELONA. FESTIVAL INTERNACIONAL. PROGRAMACIÓ


Cartell per pantalla Roda Premsa_baixa

 
DocsBarcelona presenta la programació del festival
 


 

El sistema capitalista qüestionat


La llista de Falciani_08
Les projeccions arrenquen el 27 de maig amb La Llista de Falciani del director Ben Lewis, una coproducció entre Alemanya i Catalunya que arriba en ple debat sobre la impunitat del frau fiscal. La cinta posa al descobert les pressions que l’ex-treballador del banc HSBC ha patit des de que va filtrar les dades de 130.000 comptes bancaris de ciutadans de 180 països als governs afectats.
L’endemà, l’Auditori de la Pedrera acollirà una classe magistral on coneixerem de primera mà l’experiència de l’equip. Altres films com El Visionari. L’home que preveia l’economia mundial o Greece: Days of Change s’endinsen en les causes i conseqüències de la crisi econòmica.
 


 

La força dels protagonistes

arl_4909
Dancing with Maria, d’Ivan Gergolet, tancarà el festival. La pel·lícula ens descobreix la ballarina argentina de 93 anys María Fux, un testimoni de la lluita contra les fronteres del propi cos i de les limitacions autoimposades. Un cant a la llibertat personal i a la superació.
Altres històries que aposten per la força dels seus protagonistes i que es veuran al festival són Game Over; Els Böhm, arquitectura d’una família; The Mulberry House, Ne me quitte pas o Tea Time.
 


 

Tauler de joc internacional


tlos-image-for-all-key-artwork-inong-lars-skreefinal-cut-for-real
Dos anys després de guanyar el Premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula amb The Act of Killing, el realitzador nord-americà Joshua Oppenheimer torna al certamen amb l’altra cara de la història, La Mirada del Silencio (The Look of Silence). Si The Act of Killing era un retrat de la impunitat dels botxins de Suharto, La Mirada del Silencio porta als espectadors l’emocionant testimoni de les víctimes.
La seva productora, Signe Byrge Sørensen, nominada a l’Òscar per la primera de les pel·lícules, explicarà en 7 seqüències els moments més destacats de la seva filmografia a la ja clàssica Master Class del DocsBarcelona “7 plans 7”. Democrats o La Vida es Sagrada també posen damunt la taula qüestions d’actualitat política.
 


 

Explorar el passat

Las Sinsombrero_1
La memòria històrica més propera quedarà exposada a Temps de Caritat, un retrat de l’Antiga Casa de la Caritat de Barcelona —seu actual del CCCB— i dels que hi van passar la seva infantesa; i a Las Sinsombrero, una reivindicació de les dones que van formar part de la revolució cultural de la Generació del 27 i que podrà veure’s en visionat interactiu, un format completament nou.
 


 

Un món més sostenible


monte-adentro_01-2
Les línies del nou escenari post-globalització queden ben recollides en propostes entorn l’explotació dels recursos naturals i el canvi climàtic — Virunga, Good Things Await, Bikes VS Cars, Los Castores—, o el canvi social —Spartans, Alentejo, Alentejo, El Tram Final, Monte Adentro.
 


 

CONSULTA AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ

La venda d'entrades i abonaments s'obrirà en els propers dies