15.11.15

aadpc Cultura

cultura (mailing).jpg
NOTA DE PREMSA                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              11/11/15

Hic Digitur Dei, una crònica contracultural sobre la transició amb guió de Quim Monzó i Roser Fradera.

nota-premsa-hicdigitur-dei.jpg

Dia: dilluns 23 de novembre 2015
Hora: 19:30 h presentació, 20h projecció pel·lícula.
Lloc: Cinemes Girona, Barcelona
Hi participen: Conxita Casanovas, Antoni Martí, Àlex Casanovas, Roser Fradera, Xabier Elorriaga, Pepa López i Montserrat Carulla.

L’AADPC organitza un acte d’homenatge als actors i actrius que varen participar al film antifranquista Hic Digitur Dei, en commemoració del 40è Aniversari de la mort del dictador, el proper dia 23 de novembre a les 19,30 hores als Cinemes Girona.
El cinema militant i antifranquista forma part de la nostra memòria i del nostre patrimoni. Severament perseguit durant la dictadura, va anar agafant força des del principi dels setanta, a mesura que la dictadura començava a esquerdar-se. Aquelles imatges, que llavors eren una arma clandestina de lluita democràtica, avui la pel·lícula Hic Digitur Dei es reivindica com a testimoni de la nostra història recent.
Hic Digitur Dei, compleix enguany el 40è aniversari de la seva estrena, es va rodar en Súper-8 fora dels circuits comercials i es considera una film de culte de l'”underground” català. Partint del gènere de la ràdio-novel·la, el director Antoni Martí explica la mort del dictador amb una paràbola carnavalesca i amb humor extravagant i àcid que desmunta la visió oficial de l'esdeveniment en plena transició. Amb guió de Quim Monzó i Roser Fradera, el film i va comptar amb un luxós planter dels participants en el primer certamen de teatre Grec’76. Tot i la seva factura voluntarista, l’obra representa un fidel testimoni d’un temps de lluita i protesta. Hi apareixen com a protagonistes figures conegudes de l'entorn de la moguda d'aquella època, com Joan Fernández, Xabier Elorriaga, Rosa Novell, Maruja Torres i Montserrat Carulla.

Per l’alt valor històric i representatiu de la transició i també pel valor testimonial que aquesta pel·lícula documenta, l’AADPC organitzarà un acte commemoratiu el proper dilluns 23 de novembre als Cinemes Girona a les 19,30 hores. L’esdeveniment retrà homenatge als actors i actrius que apareixen al film i que ja no es troben entre nosaltres com són la Rosa Novell, la Nadala Batista, en Miquel Cors o l’Alfred Lucchetti. Prèviament a la projecció del film es realitzarà una presentació moderada per Conxita Casanovas en la qual participarà l’Antoni Martí, director, la Roser Fradera, guionista, en Xabier Elorriaga, actor, i Pepa López, actriu. A l’acte assistiran actors i directors de l’AADPC, així com institucions, autoritats, i associacions implicades en la lluita antifranquista. En l’organització d’aquest acte hi col·laboren la Fundació AISGE, així com el Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i compta amb el patrocini de Moritz.


ORGANITZA:
logo aadpc-vertical.jpg     

COL·LABORA:
Log-Fundación-AISGE2.jpg             logo_generico_sitges_alta.jpg        LOGO QUADRAT.tif
PATROCINA:
      

PERSONA DE CONTACTE PREMSA:
Clara Marquina Orenga
Comunicació externa AADPC i publicitat ENTREACTE
Fabra i Coats, Fàbrica de Creació
C/ Sant Adrià 20, 08030 Barcelona
T. 932311484 // M.647406050
Troba'ns al facebook// twitter//youtube
logo aadpc FIRMA