4.2.13

Teatre Bartrina Reus, una nova programació

CULTURA | NOVA PROGRAMACIÓ DEL BARTRINA

El teatre Bartrina concentra en tres mesos una nova programació amb teatre de qualitat



Els actors Ramon Madaula i Lluís Homar seran a Reus amb "Oleanna" I "Adreça desconeguda"



El teatre Bartrina també acollirà de nou el Festival europeu de curtmetratges el mes que ve.
El teatre Bartrina també acollirà de nou el Festival europeu de curtmetratges el mes que ve.

El Consorci del Teatre Bartrina ha presentat aquest divendres la programació per a la temporada d’hivern i primavera d’enguany. La nova cartellera s’estrenarà el març després que aquest gener i febrer el teatre no ha programat cap espectacle.  Malgrat la reducció d’espectacles per raons econòmiques, la nova programació presenta una oferta de teatre de qualitat. Així, la nova temporada arrencarà el dia 3 de març amb “Oleanna”, de David Mamet, en una versió dirigida per David Selvas i interpretada per Ramon Madaula i Carlota Olcina.  A l’abril es podran veure al Bartrina també dos muntatges destacats: “Adreça desconeguda”, dirigida i interpretada per Lluís Homar i Eduard Fernández (el dia 20), i “Llàstima que sigui una puta”, de John Ford i adaptada per Lluís Soler i Anna Estrada (27 d’abril). En aquesta última obra hi actua la reusenca Bàrbara Roig. La programació teatral es completa amb “Bildelberg Club Cabaret”, dirigida per Oriol Grau i interpretada per ell, Fermí Fernàndez i Paloma Arza (17 de maig), i l’espectacle “Live!”, de Carles Xuriguera i Fel Faixedas, exmembres de la companyia Teatre de Guerrilla (27 de juny).
Pel que fa a les actuacions musicals, hi destaca una programació amb una destacada presencia de formacions de Reus i del territori.  És el cas de dos espectacles en què participarà l’Orquestra Camerata XXI, un dels quals un concert simfònic (10 de març) i l’altre amb un repertori de peces de soul conjuntament amb La Soul Machine (1 de juny). Altres concerts previstos són el de Love of Lesbian (8 i 9 de març), The Mamzelles (23 de març), La Colònia (6 d’abril), Joan Dausà i els Tipus d’Interès (24 de maig) i Jaume Blanc “Toubab” (14 de juny). La música de bandes tornarà aquesta temporada amb diversos concerts organitzats per la Banda Simfònica de Reus i compartits amb bandes simfòniques convidades (14 d’abril, 19 de maig, 7 de juliol i 20 de juliol).
La dansa tindrà un espai en la programació el dia 13 d’abril amb la Companyia de Dansa Marta Carrasco, que presentarà l’espectacle “No sé si...”. Posteriorment, el 13 de juliol, es farà al Bartrina l’espectacle de cloenda de la XXV Setmana de Claqué. 
En aquesta ocasió també s’han previst dos espectacles familiars: “Víctor i el monstre” (a partir de 9 anys, el 17 de març) i “Rucs, la maledicció del bruixot” (7 d’abril, espectacle dirigit per Toni Albà).

Més enllà dels espectacles de teatre, música i dansa, el Bartrina tornarà a ser la seu del Festival de Curtmetratges els dies 15 i 16 de març. A més, com cada temporada, serà l’espai habitual per al cicle de projeccions del cineclub del Centre de Lectura.
La venda d’entrades per a la nova programació del teatre Bartrina  s’obrirà el dia 19 de febrer mentre que els abonaments ja es podran adquirir a partir del dia 12 d’aquest mes.