5.5.15

TRAPEZI. La Fira del Circ de Catalunya. Del 7 al 10 de maig, Reus.

La Fira del Circ de Catalunya, omple d’espectacles els carrers i teatres amb 70 funcions.
Trapezi, el Festival del Circ que se celebrarà del 7 al 10 de maig a Reus (Baix Camp), ha programat 70 funcions de 42 companyies i artistes de 8 països.
Amb un segell propi obert a les noves disciplines del món del cric, amb una mirada contemporània i de nova creació, el Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals, programadors i
públic 5 projectes internacionals (França, Argen tina, Canadà, Dinamarca, Brasil, Itàlia, Bèlgica i Portugal), 9 de l’Estat (procedents de les Canàries, el País Basc, Madrid, l es Balears, Andalusia, Galícia i La Rioja) i 28 catalans.
Dues terceres parts de la programació d'aquesta 19a edició, que té un pressupost de 378.000 euros, són artistes catalans, i que s'han habilitat a la ciutat 14 espais per als espectacles, als quals s'espera que assisteixin unes 100.000 persones.
El Festival tindrà a més un espai de trobada per a programadors i artistes, denominat "La pista", "i s'han preparat dos itineraris perquè els programadors puguin veure en dos dies el 90 % de l'oferta.
Per a aquesta edició l'objectiu de l'organització és recuperar el mercat espanyol, i per això aquest any haurà més propostes de grups de la resta d'Espanya que presentaran les seves creacions.
El Festival del Circ de Reus de Catalunya, el Trapezi, ha rebut el Premi Nacional de Circ el 2012 que atorga el Ministeri de Cultura, i el 2007 la Generalitat va concedir el premi Nacional de Cultura als seus directors artístics, en reconeixement a la seva aportació i a la dignificació i el desenvolupament del circ a Catalunya.
Algunes de les les companyies catalanes que s’hi pdoran veure són Animal Religión, Holtel Iocandi, Los Excentricos, Circ Piostolet, Col•lectiu Tierra, Mumusic Circus, Serena Vione, Duo Laos, Circo Los i Cia LP.
El Festival també inclou El Covador, El Covador, la trobada d’escoles professionals de circ a Catalunya.amb la Escuela de Circo Carampa de Madrid i l’Escola de Circ Rogelio Rivel, tallers de descoberta de circ i l’Exposició fotogràfica: 1 dia de Trapezi.