26.5.15

UN TROSSET D'ÀNIMA PEL NEPAL

Tots els diners que es recaptin a la Gala solidària del dia 8 de juny al Teatre Lliure s’enviaran a Creative Nepal, una associació creada per nois i noies orfes que van passar la infància a Bal Mandir i que mai van ser adoptats. 
Eren les 12 del migdia del dissabte 25 d’abril quan la terra va sacsejar una àmplia zona de Nepal, un dels països més pobres del món. El terratrèmol va sepultar més de 8.500 persones i va destruir cases, edificis, temples, monuments... un dels edificis greument afectats va ser Bal Mandir, l’orfenat més gran del país, deixant sense llar a tots els nens i les seves cuidadores. Per ajudar a reconstruir les vides d’aquests nens, un grup de pares que van adoptar els seus fills en aquest orfenat, juntament amb un grup important de voluntaris i artistes, organitzen un espectacle solidari per recaptar fons el pròxim 8 de juny al Teatre Lliure de Barcelona.

Si no pots venir el dilluns 8 i vols ajudar-nos fes el teu donatiu a: Barcelona per Bal Mandir (Ruta6.org) c.c. ES81 2100 1290 010200267506 

Des de l’endemà del terratrèmol, Creative Nepal està desenvolupant diverses accions d’ajuda directa als seus “germans petits”, els nens i nenes que viuen a Bal Mandir. Creative Nepal és la contrapart nepalí de Ruta 6, una associació que des de fa anys ajuda en l'escolarització de 35 nens i nenes de Bal Mandir i que cada any realitza un projecte lúdic-educatiu en aquest orfenat durant el mes de vacances de Dashain, la principal festa religiosa del Nepal. Ruta 6 serà l’entitat encarregada de fer el seguiment d’aquest ajut i d’informar del destí final dels diners que es recaptin.

Bal Mandir està situat a Naxal, un districte del centre de Katmandú i està gestionat per NCO "Nepal Children's Organization", una organització creada pel govern nepalí per gestionar diversos orfenats del país. Després de passar diversos dies dormint sota plàstics al pati de l’orfenat i davant l’amenaça que suposa l’arribada de la temporada de pluges, els nens de Bal Mandir han estat traslladats provisionalment a altres orfenats de la NCO i altres edificis governamentals. A més, segons ens explica Creative Nepal, no paren d’arribar nous nens, víctimes del terratrèmol les famílies dels quals han desaparegut. Encara que de moment, els nens tenen aigua potable i menjar gràcies a l’ajuda que Ruta 6 envia a Creative Nepal i altres donacions particulars, les seves condicions són molt precàries i necessiten sabates, roba i medicines entre d’altres coses. El govern nepalí, de qui depenen tots aquests nens, encara no ha decidit on els allotjarà definitivament, de moment sembla descartada la possibilitat de reconstruir l’antic orfenat perquè el terratrèmol l‘ha deixat massa malmès.

Us deixem un video de l'any passat on es poden veure els nens a Bal Mandir. Recuperar aquesta felicitat és un dels nostres objectius. Ens ajudeu?