26.6.14

ATURAR-NOS PER RECUPERAR L'ALÈ

Membres de l'AREC participant en un esdeveniment
Companyes i companys de l'AREC.

Aquesta carta va dirigida tant a les persones que han format part de l'AREC com a les que hi segueixen afiliades.

Ja fa temps que hem detectat malestar en el nostre sector degut principalment a la crisi, la qual ha comportat una reducció dràstica de la feina, els salaris, les condicions laborals, etc. Companyes i companys que es queden sense feina, o que no en troben quan l'han perdut i lògicament han de reduir despeses.
Això s'ha vingut traduint en un degoteig de baixes a l'AREC que ens va dur a finals de l'any passat a una situació d'alarma, exposada en la darrera assemblea general ordinària del desembre de 2013.
En aquesta assemblea se'ns va donar el mandat de fer una proposta definitiva per mirar d'evitar el que semblava un col·lapse perillosament real.

La Junta de l'AREC es va reunir a principis d'aquest any per prendre una decisió, i davant la responsabilitat del moment hi va convidar a membres que havien format part de juntes anteriors.

En aquest "ple" extraordinari es va constatar:
1.   La reducció dràstica d'afiliació i per tant d'ingressos.
2.   L'esgotament de la junta actual. La majoria de membres d'aquesta portem des de la fundació de l'AREC, i d'això el juliol farà nou anys.  És cert que hem comptat, quan ha calgut, amb el suport d'integrants de companyes i companys de juntes anteriors, però tot l'afer de SindicART i la manca de recursos humans ha estat esgotador.
3.   La "desaparició" no oficial de Sindicart per abandó de la resta d'associacions, havent intentat l'AREC tirar del carro i oferir sortides des de la seva fundació.
4.   L'esforç addicional que significava posar en marxa els complexos mecanismes de dissolució, amb una junta exhausta.

Tots aquests elements ens invitaven, bé a plegar, bé a tornar a posar a les mans d'una nova assemblea una solució definitiva. En bones paraules, passar a tothom la responsabilitat d'una més que probable dissolució.

En tot cas, veient que els indicadors "oficials" del govern de l'estat parlen d'una lleu millora de la macroeconomia, i que cabria la possibilitat que en els propers mesos es poguessin detectar símptomes més favorables que els del moment actual, vàrem prendre les següents decisions, totes elles en vigor des d'1 de juliol de 2014 a 30 de juny de 2015. És a dir un any natural des de finals d'aquest més.

1.   Suspendre el sistema de quotes durant aquest any, sense el perjudici de pèrdua d'afiliació per part de cap membre que amb aquesta data estigui al corrent de les quotes. Per tant a partir de l'u de juliol d'enguany, no us passarem pel banc cap quota fins a nova ordre.
2.   Suspendre totes les activitats de la junta, tret de les que s'especifiquen més avall, o de les que vinguéssin obligades per esdeveniments imprevistos.
3.   Mantenir en suspens la relació amb Sindicart, excepte la participació en alguna junta a la que ens poguessin convocar.
4.   Garantir durant aquest any a les nostres associades i associats NOMÉS, el servei d'assessoria jurídica i laboral, per tal de no deixar-les desprotegides i desprotegits en uns moments tant delicats. En aquest sentit fem referència a la carta que recentment vàreu rebre i on s'estableixen els mecanismes per rebre aquest servei, així com el canvi de gabinet jurídic.
5.   Donar-nos de baixa del servei web. Cas que l'AREC pogués reprendre l'activitat l'any que ve, recomençarem a partir del Blog, sense descartar tornar a tenir web si canvia l'entorn econòmic.
6.   Deixar en suspens la nostra relació amb el local social que ens cedeix l'ajuntament de Barcelona a la Fàbrica de Creació de Fabra & Coats.
7.   Mantenir obert i a disposició de tothom el correu arecregidoria@gmail.com, com a contacte "de guàrdia" o per sol·licitar el servei d'assessoria jurídica. També mantenir actius el Blog, el perfil de facebook, la pàgina de facebook, així com l'adreça de twitter @Arecregidoria.
8.   Per mantenir aquesta espècie de servei de guàrdia, un company de la junta revisarà cada dia laborable el correu i farà el mínim manteniment de les xarxes socials. A través d'aquest servei davant una informació excepcional mantindrem el contacte puntualment per informar-vos o per consultar-vos.
9.   Convocar pels volts d'abril/maig del 2015 una assemblea general on es convoqui tothom que hagi estat afiliat a l'AREC, per analitzar la situació i la disponibilitat per tal d'escollir una nova junta per recomençar de nou, o una junta de dissolució, pas imprescindible per disoldre legalment la nostra organització.

Evidentment és un pas dolorós, però el donem amb la certesa que aquesta pausa ens ajudarà a reflexionar sobre quin és el grau de compromís que necessita una tasca com la de l'AREC, i quin és el grau que hi estem disposats a esmerçar. Valdria la pensa reflexionar per evitar la dissolució de l'AREC ja que la feina que hem abordat des de l'AREC l'hem fet sempre tenint en compte tota la professió. En aquest sentit seran necessàries noves veus i noves energies que ajudin a despertar la solidaritat dels nostres col·legues, tant necessària en l'actual moment social.

No és un adéu per sempre, tant sols adéu per un instant.
A totes i a tots, MOLTES GRÀCIES.

Tito Lucchetti
Violeta Segura
Salvador Ferrer
Bàrbara Glaenzel
Quico Romeu