30.6.14

EÒLIA: Curs acadèmic 2014-2015

Curs acadèmic 2014-2015


Jornades informatives sobre l’accés als estudis de l’Escola Superior i classe pràctica d’interpretació.

Vine i resol els teus dubtes sobre l’accés i la prova als estudis superiors, i també experimenta una classe pràctica amb un dels nostres professors de l’ESAD.

DIJOUS 10 DE JULIOL A LES 18h
DIMECRES 30 DE JULIOL A LES 18h

Entrada lliure. Caldrà que confirmeu assistència, tant a la reunió com a la classe pràctica, al 93 319 23 97 o a eolia@eolia.cat
Període d’inscripció a la prova d’accés de setembre: del 21 al 31 de juliol i del 25 al 29 d'agost, a la secretaria acadèmica d’Eòlia (de dilluns a divendres, de 9-15.30h i de 17-21h, i dissabtes de 10-14h).
Tutories individuals: Eòlia ofereix tutories personalitzades i gratuïtes amb direcció on t’informarem dels continguts de la formació i d’aspectes tècnics de la prova d’accés. Truca’ns i demana cita.
Bases generals i específiques de la prova d’accés 2014. www.eolia.cat/catala/escola%20superior/provacces.html
C/Casp 82, baixos 08010 Barcelona - Tel.: 93 319 23 97 eolia@eolia.cat - www.eolia.cat

EL PLANTER- CURS ACADÈMIC 2014-15

ESCOLA DE NENS I JOVES
Formació continuada i progressiva, en les disciplines d’interpretació, veu-cant i dansa, dins l’àmbit del teatre de text i el musical, que abasta des dels 3 als 18 anys.
En aquesta forquilla d’edats, per poder aprofundir més en els objectius i fer un treball més adequat a les necessitats de l’alumne/a, diferenciem tres espais d’aprenentatge que tenen els seus propis continguts i la seva pròpia estructura de coordinació: PETITS ARTISTES (de 3 a 9 anys) 1 hora setmanal
Petits Artistes és un espai perquè els més petits descobreixin el món de les arts escèniques i desenvolupin, d'una manera fluïda i divertida, el seu potencial artístic i creatiu.
TEATRE (3-8 anys): Explorarem el món de la interpretació a partir de jocs teatrals, cançons, interpretació de contes, improvisacions i exercicis d’expressió oral i corporal. Grups de 3-4 anys, 5-6 anys i 7-8 anys.
DANSA CREATIVA (3-9 anys): A través d’exercicis variats i del moviment creatiu, aprendrem a desenvolupar una dansa dinàmica, articulada i expressiva alternant improvisació i coreografia. Grups de 3-4 anys, 5-6 anys i 7-9 anys.
HIP HOP (6-9 anys): Ens divertirem explorant aquest ball urbà per conèixer els seus passos, desenvolupant la coordinació, el sentit del ritme i muntant les primeres coreografies.
CANTA I MOLT MÉS (6-9 anys): Explorarem el món de la música, el cant coral i el ritme a través de diferents estils musicals. Cantarem i interpretarem cançons variades implicant el cos i la veu. NOVETAT!
TRAMOIA (de 9 a 14 anys) 2 hores setmanals
En aquesta àrea volem que els nens i nenes descobreixin el gust pel teatre treballant d’una manera molt lúdica, però alhora amb uns objectius molt clars. Així doncs els nens i nenes de 9 a 12 anys, treballaran a partir d’exercicis d’improvisació i d’interpretació, la creació d’espais, la connexió amb les emocions, l’exploració de personatges, exercicis de consciència corporal i també de veu, fomentant la confiança i llibertat dels joves intèrprets. Durant el curs també introduirem sessions monogràfiques d’algunes matèries perquè puguin descobrir diferents codis teatrals i comunicatius, com l’esgrima, el clown, la màgia, el body percussion, etc.
A partir dels 12 anys serem més específics i abordarem a fons la interpretació, el cos i la veu com a especialitats diferenciades, concretant i enfocant cada vegada més els objectius de formació.
GRUPS A (INTERPRETACIÓ)
Dues hores setmanals amb el mateix professor. El seu treball ho engloba tot: interpretació, veu i cos. Masterclasses puntuals. Grups de 9-10 i 11-12 anys.
GRUPS B (INTEPRETACIÓ – VEU – COS)
Dues hores setmanals amb un professor especialista distint per a cada matèria impartida: interpretació, veu i cos. L’hora d’interpretació és fixa durant tot el curs, i les assignatures de veu i cos s’alternen per períodes de 2 mesos. Grups de 12-14 anys.
PLATEA (de 14 a 18 anys) 3 hores setmanals
A partir dels 14 anys les matèries d’interpretació, veu i cos es concreten en diferents especialitzacions, amb l’objectiu que en finalitzar el recorregut de Platea els alumnes tinguin una formació més global i àmplia en les arts escèniques.
Durant tot el recorregut els obrim als estímuls sensorials del món circumdant, alhora que explorem conscientment sentiments i estats d’ànim. Treballem exercicis encaminats a la llibertat i la connexió veu-cos-emocions partint de l’experiència i l’imaginari de cada actor. Tot aquest treball el fem a través d’improvisació, desinhibició, concentració i consciència corporal, observació, confiança i creació.
La sessió setmanal de 3 hores està dividida en dues activitats de 1,5 hores cada una. La primera franja engloba la part d’interpretació, on es treballa trimestralment teatre de text, càmera i es prepara una posada en escena per a la Nit del Planter (festival de final de curs). La segona franja conté diferents monogràfics trimestrals relacionats amb el cos, la dansa, la veu i el cant. Al llarg del seu recorregut a l’escola, les activitats de veu i cos van canviant per tal que l’alumne pugui treballar diferents disciplines al llarg dels diferents cursos de Platea.
PLATEA A (2014/15) 14-16 anys
1r trimestre 2n trimesre 3r trimestres
Interpretació 1 (Contemporani) Interpretació 2 (Càmera) Interpretació 3 (Nit del Planter)
Dansa 1 (Contac) Cant en grup 1 (Gospel) Experimentació vocal i rítmica 1 (investigació vocal)
PLATEA B (2014/15) 16-18 anys
1r trimestre 2n trimesre 3r trimestres
Interpretació 1 (Text clàssic) Interpretació 2 (Càmera) Interpretació 3 (Nit del Planter)
Màscara 1 (Neutra) Veu 1 (Lectura dramatizada-teatre) Teatre físic 1 (Creació d'escenes)
TALLERS DE PLATEA: espais de creació a partir de materials originals o de l’adaptació d’obres existents, a partir de la implicació dels propis alumnes. Tenen com a finalitat l’aprofundiment en el món de la creació escènica i conclouran amb una presentació pública del Work in Progress (taller) que s’estigui realitzant. Per accedir als tallers cal haver cursat Platea B.
ALTRES ASSIGNATURES:
NOVETAT! DIRECCIÓ TEATRAL I ESCRIPTURA DRAMÀTICA (de 16 a 18 anys): endinsa’t en l’ofici d’escriptor teatral o director escènic per tal de començar a imaginar com crear una obra i com posar en un escenari les teves idees. 2 hores setmanals.
NOVETAT! TALLER DE TEATRE MUSICAL (de 7 a 11 anys): Es treballarà interpretació, cant i coreografia amb la finalitat de representar davant de públic un petit espectacle de teatre musical. Activitat semestral (d’octubre a febrer i de març a juny). 2 hores setmanals, dissabtes matí.
CLAQUÉ (de 7 a 12 anys): treballa la coordinació i la tècnica del claqué combinats amb la percussió corporal i altres estils. 1 hora setmanal.
HIP HOP (de 10 a 14 anys): endinsa’t en aquest moviment de ball urbà i munta les coreografies més originals. 1 hora setmanal.
DANSA JAZZ (d’11 a 17 anys): vine a ballar jazz i les coreografies dels musicals que més t’agraden. Opció de 1,5 o 3 hores setmanals.
COR L’ATELIER (de 10 a 18 anys): cor líric de l’escola on podràs treballar la teva veu i cantar cançons a veus. 1,5 hores setmanals.
CANTA I INTERPRETA (de 10 a 18 anys): cor de cant modern on podràs cantar cançons dels musicals de Broadway i els “hits” actuals que sents per la ràdio. 1,5 hores
setmanals
CLASSES PARTICULARS DE CANT I PIANO (horaris a convenir, classes de 30, 40, 45 o 60 minuts)
Truca’ns al 933 192 397 o envia’ns un correu electrònic a eolia@eolia.cat i t’atendrem.
C/Casp 82, baixos 08010 Barcelona - Tel.: 93 319 23 97 eolia@eolia.cat - www.eolia.cat