19.3.15

"La bèstia i el sobirà": negar la visió d’una obra d’art per motius polítics



COMUNICAT DE LA PLATAFORMA D'ARTS VISUALS

La Plataforma d’Arts Visuals denuncia la cancel·lació que el MACBA ha realitzat de l’exposició "La bèstia i el sobirà", just unes hores abans de la seva obertura. En les dues dècades d'existència del museu, es la primera vegada que succeeix un fet d'aquesta magnitud. Demanem explicacions urgents al director del museu, al seu patronat i a tots els òrgans de govern sobre una gestió que s'ha demostrat del tot temerària i que atempta en contra el dret de la llibertat d’expressió dels creadors i dels públics.
Exigim, així mateix, que els òrgans de govern del museu reconsiderin la seva decisió i obrin l’exposició tal com ha estat pensada pels seus comissaris, sense excloure cap de les obres que l’han de vertebrar.
Un museu en ple segle XXI i en un règim pretesament democràtic no pot negar la visió d’una obra d’art per motius polítics!

____________________________


NOTA DE PREMSA DEL CONSELL NACIONAL DE LA CULTURA I LES ARTS

El CoNCA expressa la seva perplexitat davant de la cancel·lació de l'exposició La bèstia i  el sobirà

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) expressa la seva perplexitat davant de la cancel·lació aquest dimecres de l'exposició La bèstia i  el sobirà que s'havia d'inaugurar el mateix dia al MACBA i lamenta que aparentment aquesta decisió precipitada no respongui a criteris estrictament artístics.

Sense entrar en la valoració artística de l'escultura que ha motivat aquesta cancel·lació, el CoNCA vol refermar el seu compromís en la defensa del principi irrenunciable de la llibertat de la creació artística.

El CoNCA concedeix una gran importància als llenguatges artístics contemporanis i insta el MACBA, com a ambaixador de les tendències artístiques innovadores, a donar suport a l'art i als creadors més rellevants del nostre país i a actuar amb una indispensable vocació d'incidència i de diàleg internacional des de la seva implicació en l'avantguarda. El CoNCA entén que l'exposició cancel·lada constituïa una aposta inspirada en aquest objectiu.

Barcelona, 20 de març de 2015