11.3.15

MATARÓ: Inauguració "Ciència Viscuda" | 14-3-2015

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Mataró
twitterfacebooksocials


Inauguració exposició

Ciència viscuda

Dissabte, 14 de març / 19 h
Can Serra. Museu de Mataró

Inauguració de l'exposició "Ciència viscuda". L'ensenyament de les disciplines científiques té un component pràctic molt important. Al llarg dels anys, els centres d'ensenyament han anat utilitzant un conjunt d'eines per al suport de les explicacions pràctiques, per tal de poder assentar correctament els coneixements de caire teòric. Actualment, molts d'aquests objectes resten sense una funció més enllà de la purament decorativa. Però de la seva documentació i estudi podem extreure com s'ha ensenyat ciències experimentals als centres de secundària de Mataró en els darrers segles.
"Ciència viscuda", comissariada per Vàngelis Villar amb el suport científic de Mercè Calpe, Ana M. Plarromaní i Tura Puigvert, mostra els principals objectes didàctics utilitzats per a l'ensenyament de disciplines com la física, la química, la botànica, la zoologia o la geologia entre d'altres, dins el context històric i social en que varen ser útils. Alhora la mostra planteja la necessitat de donar valor patrimonial a aquests objectes.



Organitza: Museu- Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró Col·labora: Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Més informació