24.6.15

Aprèn amb els millors, comencem el proper dilluns!

Cursos intensius d'estiu, inici 29 de juny.
SHAKESPEARE AL CINEMA! 
amb Sílvia Quer


Una escena dramàtica i una escena èpica de William Shakespeare. Descobrirem les diferències entre actuar-les per teatre i actuar-les per cinema i televisió. És l'època el que ens porta a treballar el text d'una manera concreta? O són els estàndards els que ens hi porten?

Del 29 de juny al 3 de juliol, de 10 a 14h (total 20h).
Preu: 215€ (alumnes d'Eòlia, 195€). Inclou assistent de càmera.

Sílvia Quer
Sílvia Quer, directora de cinema. Ha dirigit les següents pel·lícules i sèries: Bajo sospecha, Velvet, Un cuento de navidad, Gran Hotel (Antena 3), 23-F: el día más difícil del rey (tv), Paciente 33 (serie), Febrer (cine/largometraje), Sara (cine/ largometraje). Series TV3: Laberint d'ombres, Poble Nou, Estació d'enllaç, Nissaga de Poder, Secrets de Família.
BUSCANT LA VERITAT DAVANT LA CÀMERA
amb Maria Ripoll

Farem una investigació detallada per  aprofundir en el submón dels personatges d'un guió de llargmetratge, escollit per Maria Ripoll. Crearem eines per resoldre i donar forma a una escena i accedirem al submón dels personatges per a trobar la veritat. L'objectiu final del curs és estructurar i proporcionar el llenguatge i les estratègies per resoldre qualsevol situació tant en l'assaig com en el rodatge d'un llargmetratge.
Del 13 al 17 de juliol, de 17 a 22h (total 25h).
Preu: 265€ (alumnes d'Eòlia, 250€). Inclou assistent de càmera.
Important! Selecció de participants mitjançant el CV.   

Maria Ripoll
màster de direcció de cinema per American Film Institute a Los Ángeles. La seva òpera primera LLUVIA EN LOS ZAPATOS, film rodat a Londres, guanya el premi del Millor Guió al Festival Internacional de Cinema de Montreal i el premi del Públic al Festival de Sitges i al Festival de Seattle. Nominada a Millor Direcció Novell als Goya. Al 2001 Dirigeix a L.A. i amb producció totalment americana, TORTILLA SOUP (9 nominacions als premis ÀNIMA).

Amb el llargmetratge UTOPIA (2003) canvia de gènere i desenvolupa una història d'intriga sobrenatural. En 2007 estrena TU VIDA EN 65, venuda a Estats Units, França i Japó. Al 2014 dirigeix RASTRES DE SÀNDAL pel·lícula rodada entre Mumbai i Barcelona, premi GAUDÍ A LA MILLOR PEL·LICULA CATALANA 2014, premi del públic del Festival de Montreal.  

Acaba d'estrenar "AHORA O NUNCA" amb Dani Rovira i Maria Valverde, produïda per Paco Ramos per a Zeta Producciones.
COS, MOVIMENT, EMOCIÓ I COMUNICACIÓ
amb Nuria Legarda, actriu i ballarina

El treball proposat es basa en la sensibilització i consciència del cos. El punt de partida serà millorar les condicions físiques pròpies en funció de l'ésser, estar, actuar i expressar. Existir en el cos. Es proposa una manera d'entendre el moviment a partir d'imatges, de l'impuls emocional, del treball amb l'altre i de l'espai. La finalitat, comunicar en la cerca de l'escriptura física i la seva teatralitat.  
Dilluns 29 de juny, dimecres 1, dijous 2 i divendres 3 de juliol
de 18.30 a 21.30h (total 12h)

Preu: 175€ (alumnes d'Eòlia, 160€).    

Nuria Legarda 
Creadora i directora de nous llenguatges escènics. Coreògrafa, coach i pedagoga. Llicenciada en Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona i diplomada en Educació Musical. Estudia dansa clàssica i contemporània a l'Escola del Govern de Navarra i tècniques de consciència corporal: Tècnica Alexander; Anatomia pel Moviment, Grinberg i Hatha-Yoga... Ha col·laborat artísticament com a directora, ajudant de direcció o coreògrafa amb David Selvas, Sergi Pompermayer, Marilia Samper, Andrés Lima, María Legarda, Álex Mañas, Carol López, Toni Casares, Magda Puyo, Javier Daulte, Jordi Faura, Pere Riera, Marta Buchaca, Roberto Romei... El seu treball com a pedagoga gira entorn al moviment, l'actuació́ i la creació. Des de 2002 dirigeix tallers i workshops. És cap del departament de Cos i Dansa d'ESAD Eòlia i professora a l'Institut del Teatre de Barcelona. 


Eòlia Escola Superior d'Art Dramàtic | 933 192 397 | c/Casp 82 | 08010 Barcelona