24.6.15

La Poderosa - IN_PRESCINDIBLES | ESTIU 2015

Logo La Poderosa

espai per a la dansa
i els seus contaminants

IN_PRESCINDIBLES | ESTIU 2015

IN_PRESCINDIBLES | ESTIU 2015
HOLA GENT! US PORTEM UNA NOVA EDICIÓ IN VERY SPECIAL !!!!!HEM PROVOCAT UNA REUNIÓ DE TREBALLS I GENT QUE S'HAN PASSAT PER LA PODEROSA AQUEST CURS, EN RESIDÈNCIA O APROFITANT BUITS I ASSAJANT A ESTONES, O VISITANT-NOS I ESTANT A PROP. ELRESULTAT UNA SUGGERENT MISCEL·LÀNIA PER A AQUEST JUNYCALORÓS. VENIU !!!!

Aquí teniu la fisonomia d'aquesta nova edició:
Un cop més ens ve carregada de propostes diverses tant en la seva manera de concebre el cos en escena com en el seu moment del procés de creació, esperem que sigui del vostre interès.

PROGRAMA*

_ Mar Medina | D______E__R_______I______V____A
                       _urante__l___ecorrido_ntento__arias__proximaciones

_ Amaranta Velarde | Mix-en-scene
_ Pollo campero comidas parallevar | Las actrices siempre mienten
_ Alma Quintana| Aparición.Duration


DIES: 27 Y 28 DE JUNIO
HORARI D'ESTIU !!!! : dissabte i diumenge a las 21.30h !!!!
LLOC: Riereta, 18 2a planta - Tel. 934431980 (Metro: Paral·lel)
RESERVES: info@lapoderosa.es
IMATGE BANNER: Olivo Barbieri

D______E__R_______I______V____A_ | MAR MEDINA
Posar les habilitats al servei d'un exercici que requereixi tota l'atenció en un intent d'eludir l'automatització i provocar l'emergència d'altres sentits. Aquí caic, allà em plego pels marges amb la intenció de no produir res que es pugui emmagatzemar. Provar maneres d'ancorar, enllaçar, arrossegar, tallar i enganxar coses que no existeixen a d'altres que tot just perduren.
Mar Medina (31 de març de 1976), historiadora de l'art una mica inquieta a nivell motriu que es forma com a ballarina a diferents ciutats europees, principalment a Barcelona, al Movement Research de Nova York i amb la SITI Company d'Anne Bogart. El seu interès més ampli pel coneixement del cos en moviment la porta a graduar-se com a professora de tècnica Alexander i a seguir vivint per poder realitzar pràctiques diverses. Ha col.laborat amb les companyes Hello!Earth, Iliacan, Théâtre de l'Archipiel, Compagnie Taffanel i Headlong Dance Theater i en d'altres projectes independents.

>>leer más

LAS ACTRICES SIEMPRE MIENTEN | POLLO CAMPERO COMiDAS PARA LLEVAR
Una recerca escènica que parteix de l'estereotip i els tòpics associats a l'univers de l'actriu, per utilitzar-ho com a excusa, transcendir-ho i parlar dels temes que ens interessen com a creadores i com a indivídues (amor, família, precarietat, política, mort). Partim del supòsit que tot el que succeeix en un escenari és una mentida pactada, ja no ens importa la veritat en escena, entenem que tot és una construcció al voltant de la veritat, amb més o menys veritat, però mentida. Entenem que en la vida també, tot són construccions, tot són mentides.
 EL POLLO CAMPERO. COMIDAS PARA LLEVAR neix al març de 2012 i mostra una primera aproximació del seu treball mesos després en els IN_FORMALS de la Poderosa (Barcelona, novembre 2012).

>> leer más
MIX-EN-SCENE | AMARANTA VELARDE
MIX-EN-SCENE
 és un projecte que proposa desenvolupar una experiència acústic-coreogràfica per a l'espectador. Es tracta de construir la figura d'un dj-performer que reprodueix, versió i barreja fragments històrics i icònics de la dansa i la música contemporània. Més que una reproducció fidel i cronològica de la història de la música i dansa, el projecte pretén experimentar i posar a dialogar materials, estils i principis artístics, experimentant amb el mitjà de la seva reproducció, utilitzant estratègies de la postproducció i l'esperit Dj d'apropiació, manipulació i versió de materials.
Amaranta Velarde comença els seus estudis de dansa a Oviedo, contínua a Madrid i es gradua en CODARTS, Universitat de Dansa de Rotterdam en el 2004. Des de llavors treballa intensament com a intèrpret, col·laboradora i assistent del coreògraf Bruno Listopad a Holanda. En el 2011 es muda a Barcelona on comença a treballar en el seu propi projecte coreogràfic

>>leer más
Aparición.Duration | ALMA QUINTANA ( México)
Aparición és un projecte coreogràfic que Ànima Quintana investiga des de 2012. Un punt de partida va ser reflexionar sobre la noció de cos i sobre el visible-no visible que esdevé en l'experiència i percepció d'un cos en acció. La pràctica central ha experimentat amb el procés de la memòria, intentant recordar/reactivar la consciència del que acaba de succeir mentre aquest età succeint (mentre un cos es mou o és mogut). En les seves diferents etapes de recerca, el projecte ha experimentat diferents formats de presentació: dues versions escèniques, una exhibició, una instal·lació i una publicació que estarà acabada a la fi d'aquest any gràcies al suport del Fons Nacional per a la Cultura i les Arts a Mèxic.


Aparició. Duration és la versió solament treballada en col·laboració amb l'artista visual Lutz Baumann. L'obra integra unes peces de fusta, la matèria de la qual, textura i forma, activen el moviment del cos alhora que el cos manipula i activa el moviment de les fustes.

“Projecte recolzat pel Fondo Nacional per a la Cultura i les Arts”

>> leer más
lapoderosa-lassantas © La Poderosa 2005-2012 / Riereta, 18 2on 08001 Barcelona / T. +34 934 431 980 / M. +34 608 253 014
info@lapoderosa.es / Skype: lapoderosa18