21.1.14

LA CENTRAL RAVAL: Taller d'Edició artesanal de llibres il·lustrats

Taller d'Edició artesanal de llibres il·lustrats
L'objectiu d'aquest curs és desenvolupar un treball personal que tindrà forma de llibre il·lustrat on la imatge serà protagonista (llibre d'artista, llibre-objecte, llibre de colors, llibre-joc, còmic, poesia visual, etc.).
Cada participant donarà forma al seu propi llibre en 2 o 3 dimensions amb tota la llibertat per apropar-se plàsticament al mitjà i a l'objecte que desitgi. Intentarem allunyar-nos de l'idea del llibre convencional i catalogat per crear quelcom atípic, jugant a crear recursos on contingut i continent estiguin lligats, sent coherents i sorprenents. Aquest taller ens permetrà aconseguir la realització d'un llibre auto editat amb el plaer de tornar a utilitzar les mans per crear alguna cosa. Aquest espai on et convidem és, en definitiva, un laboratori d'idees, intercanvis i aprenentatges.

El taller constarà de 10 classes de 4 hores repartides en dos blocs:
- A la primera part del curs (3 sessions) el participant rebrà un primer contacte teòric a la vegada que realitzarà un primer exercici d'aproximació. Entrem en contacte amb els interessos, preferències i capacitat creativa de cadascú.
- Durant la segona part (7 sessions) cadascú realitzarà el seu propi llibre. La professora Julia Pelletier supervisarà la coherència i qualitat dels treballs realitzats, tant en el seu aspecte purament conceptual com en el seu format intentant portar al participant cap a nous camins. Gràcies a la intervenció de 3 professionals experts en els llibres d'artistes, l'enquadernació i el coaching, podrem concretar el treball amb ulls nous i així dedicar tots els esforços a trobar la millor manera de materialitzar la idea original en el nostre llibre il·lustrat.

Els treballs acabats estaran exposats a l'aparador de La Central del Raval per tal de fer-los un homenatge i poder compartir-los amb el públic.

Professora: Julia Pelletier
Graduada amb Honors en disseny tèxtil, especialitzada en serigrafia per l'Ecole Nationale Supérieure des Arts Appliqués et des Métiers d'Art de París l'any 1997 i La Central Saint Martins College de Londres. Dissenya i estampa teixits i papers, activitat que combina amb la seva tasca com a il·lustradora i dibuixant de papers pintats, publicacions per premsa, llibres i projectes artístics. Des de l'any 2005 coordina el Festival Internacional de Llibres Il·lustrats "Como Pedro por mi casa" en col·laboració amb La Central del Raval i fa més de 15 anys que es dedica a la docència, tant amb nens, adolescents que amb adults en museus europeus, escoles i fundacions.
www.juliapelletier.com / www.festivaldelibrosilustrados.blogspot.com

Convidats:
Helène Genvrin / www.helenegenvrin.com
Mauro Cavaller Rodón
Ximena Pérez Grobet /www.ximenaperezgrobet.com

Calendari: 15.2 / 22.2 / 1.3 / 8.3 / 15.3 / 22.3 / 29.3 doble sessió/ 5.4 / 12.4
Preu: 300€ (10 sessions de 4h)
Inscripcions: a La Central i La Central del Raval
Informació i reserves: academia@lacentral.com
Veure altres cursos i tallers

  • Els dissabtes, a partir del 15.2
  • de 10:30h a 14:30h
  • La Central del Raval
Publica un comentari a l'entrada