9.1.14

Polítiques de suport a la internacionalització de la cultura en el context d'Europa CreativaCATALUNYA CREATIVA.
Polítiques de suport a la internacionalització de la cultura en el context d'Europa Creativa


L'OBJECTIU DE LA JORNADA és incentivar i fomentar la participació del sector cultural i creatiu català en el Programa Europa Creativa. Suscitar sinergies que incrementin la cooperació cultural en l'àmbit internacional.
UNA JORNADA ADREÇADA a empreses, entitats, institucions i equipaments públics i privats del sector cultural i creatiu que tinguin projectes susceptibles de rebre suport financer de la UE a través del programa Europa Creativa.

HORA i ESPAI
Divendres 17 de gener, de 8.30 a 14.15h.
Claustre de l'Arts Santa Mònica. Rambla Santa Mònica, 7. Barcelona 08002.


8.30h  - 9.00h. Registre inscrits
9.00h - 9.15h. Obertura institucional de la jornada
9.15h - 9.45h.La importància de la política cultural europea en el suport de la creativitat i el diàleg intercultural
·         (PENDENT DE CONFIRMAR) Representant de la DG d'Educació i Cultura de la Comissió Europea.
9.45h - 10.45h. Com pot la creativitat potenciar l'economia europea?
·         Prof. Ruth Towse,   Membre dels grup d'experts del Centre de Política i Administració de la Propietat Intel·lectual del Regne Unit. (SABIP).
Ruth Towse és professora d'Economia i Indústries Culturals (Universitat de Bournemouth, RU) i co-directora del Centre de Política i Administració de la Propietat Intel·lectual. També és professora emèrita de la Universitat Erasmus de Roterdam.  Ruth Towse està especialitzada en l'economia de la cultura i més concretament en tot allò que fa referència al mercat de treball dels artistes i els drets d'autor. Ha publicat nombrosos articles en revistes acadèmiques dins d'aquest àmbit  i és autora de nombrosos llibres de referència com el Manual d'Economia Cultural publicat per Cambridge University Press el 2010.
10.45h - 11.15h.  Pausa cafè
11.15h - 12.45h.  Taula rodona: El paper de la creativitat i les empreses a la Unió Europa
·         Rasmus Wiindstedt Tscherning, director gerent del Centre d'Economia de la Cultura i l'Experiència (CKO) de Copenhagen
Les àrees principals d'especialització dins del Centre d’Economia de la Cultura l'experiència (CKO)  són les polítiques de suport a les indústries creatives, la política industrial d'innovació, la formulació de polítiques, l'avaluació de polítiques i d'instruments de desenvolupament i avaluació. Té una àmplia experiència de treball a la UE / internacional, nacional i regional. També és portaveu de l'ECIA Policy Learning Platform.
·         Sergi Reitg, director d'Imira Entertainment. Barcelona
Cofundador d'IMIRA ENTERTAINMENT, una  productora i distribuïdora internacional d'èxit, que ha desenvolupat i explotat projectes amb la finalitat  de crear IPs per a un mercat global i en totes les àrees de negoci. El catàleg d'IMIRA incorpora més de 4.000 mitges hores d'animació, així com llargmetratges i sèries de ficció.  Actualment també és el vicepresident de DIBOOS (Federació Espanyola de Productores d'Animació), membre d'ANIMATS (Associació Catalana de Productors d'Animació), i forma part del comitè d'experts del Programa MEDIA.
·         Roberto Gómez de la Iglesia, consultor expert en cultura i innovació. Director de C2+I i de Conexiones improbables. Vitoria-Gasteiz
Lidera c2+i, una organització que impulsa processos creatius i nous àmbits de relació entre l'economia, la cultura i les organitzacions socials. Amb "Conexiones improbables" impulsa processos de transformació organitzativa i innovació mitjançant les arts. Participa activament en els programes europeus Creative Clash i Training Artists for Innovation. És professor de "Comunicación e Innovación Cultural" al màster de gestió cultural de la Universidad Complutense de Madrid i de "Nuevas formas de relación con el mundo empresarial y patrocinio" en aquesta mateixa universitat.                                   
12.45h - 13.45h. Programa Europa Creativa
·         Presentació del Subprograma MEDIA del Programa Europa Creativa, a càrrec d'Àlex Navarro, coordinador de l'Àrea de Mercats de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)
·         Presentació del Subprograma Cultura del Programa Europa Creativa, a càrrec de Núria Bultà, directora de l'oficina de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a Brussel·les

13.45h - 14.15h. Precs i preguntes
Publica un comentari a l'entrada