21.7.15

Explica Dansa

Explica Dansa és un projecte de BDDANSA (Toni Jodar i Beatriu Daniel) especialitzat en dansa per a la formació i creació de públics, a partir d'accions-parlades que amb un mínim de necessitats tècniques s’adapten a una diversitat d’espais i situacions
Like https://www.facebook.com/pages/Explica-Dansa-Explica-Danza-Explaining-Dance/563361230355320?ref=tn_tnmn on Facebook
 
Desvestim els passos i resseguim tendènciesAmb totes les incerteses inseparables del moment que vivimens plantegem el repte de parlar una mica menys d’història i molt més de present, malgrat que com apunta Franz Anton Cramer: “The future unfolds against the veil of the past” (El futur es desplega contra el vel del passat).

Parlar de la Dansa Actual és parlar de tendències estètiques; idees i pensaments que la influencien; ecosistemes socials, esdeveniments històrics i girs polítics, i el nou paradigma com a objectiu i nova realitat. La percepció es fa transversal, compartida i comunitària, perquè més enllà de la crisi econòmica estem en el trànsit cap un nou paradigma del qual el cos també participa, replantejant tant el seu ús com la seva lectura.

I ara, què? Escrivim un nou relat perquè el públic ens ha demanat una continuació   de l'anterior producció Dansa Moderna i Contemporània, i estem treballant la resposta dins el nostre format habitual; entre la conferència i l'espectacle; adaptable a l'escenari de teatres i auditoris, així com a espais més informals com escoles, instituts, universitats, biblioteques, centres culturals, cases privades, centres comercials... Continuem flexibles i transportables a situacions i espais diversos.

Professionalitzem les activitats que es programen per a la creació de públicsAprofitem un cos amb memòria, el del ballarí Toni Jodar, qui identificarà alguns trets de la dansa d’aquí dins el context internacional i amb algunes de les  tendències que fan singular el patrimoni coreogràfic del país.

Ho veurem el maig del 2016, dins un context de treball amb els públics. Actualment estem gestionant  col·laboracions i sinèrgies amb els agents habituals del viatge d'aquest projecte. També prepararem un crowdfunding per a principis d’any. 
 [ HO TROBES INTERESSANT? COMPARTEIX ] 
Share
Tweet
Forward