7.7.15

La Central

 
"El llibre com a trampa"
Processos per a la creació d'un foto-llibre
Professor: Eloi Gimeno

Curs intensiu
14, 16, 21 i 23 de juliol, Dimarts i dijous de 18h a 21h
La Central (c/Mallorca)

Aquest taller està dirigit a persones amb interès en la comunicació en general i específicament en el llibre de fotografia com a peça comunicativa, que vulguin aprendre i ampliar el seu coneixement o que desitgin conèixer el procés creatiu de l'autor. Durant 4 sessions teòriques i un exercici pràctic estimularem la sensibilitat i la creació dels assistents.

Sessió 1 
Introducció en la qual analitzarem els processos cartesians del disseny i esbudellarem els treballs previs realitzats per l'autor. Veurem la dimensió musical dels llibres i com abordar un encàrrec d'edició i disseny en forma de llibre. Plantejarem, també, el llibre com un procés que ens ajuda a atrapar, ordenar i posar en ordre els nostres pensaments per poder entendre'ls, controlar-los i fer-los nostres.

Sessió 2
Tractarem conceptes com l'espai, el temps i el ritme per entendre com funciona un llibre de fotografia i com l'autor ho utilitza per comunicar-se amb nosaltres. La intenció d'aquesta sessió és sensibilitzar l'alumne del poder que té un llibre perquè pugui veure-ho amb una mirada fresca i des de nous punts de vista.

Sessió 3 
Estudiarem les bases del funcionament del sistema perceptiu. Estudiarem com funciona el nostre cervell en el moment de rebre un estímul per poder prendre consciència d'això i utilitzar de forma més eficient les eines que usem per a comunicar-nos. Partirem del concepte de ple i buit i a poc a poc anirem construint un discurs sobre aquests fonaments. Es convidarà els participants a realitzar un exercici pel seu compte sobre la base dels coneixements donats en les sessions anteriors.

Sessió 4 
Es mostraran exemples de disciplines com la pintura, l'escultura, la filosofia oriental i occidental, la música, la tipografia, el disseny, l'arquitectura, la fotografia per aconseguir en l'alumne un coneixement holístic que l'ajudi a entendre el món que l'envolta en claus poètiques i metafòriques. Es revisaran també els exercicis realitzats.

Eloi Gimeno és un director d'art graduat en disseny per Elisava a Barcelona, va cursar un any a l'escola TAIK d'Hèlsinki i un màster en fotografia documental a l'Escola BLANK PAPER de Madrid. En els últims anys ha treballat amb autors com Antonio Xoubanova, Óscar Montsó, Fosi Vegue, Julián Baró, Arnau Blanch, Jon Cazenave i Roc Herms entre d'altres. Va publicar HELLSINKI l'any 2010 i LIBRO l'any 2014, a la Fundació Foto colectania i RM. Actualment combina la seva tasca docent amb el treball en el seu propi estudi desenvolupant projectes editorials, d'imatge corporativa i de comunicació visual.


Hores: 12
Preu: 125 euros
Inscripcions: academia@lacentral.com
Més informació: www.lacentral.com/agenda

La Central