27.11.12

La Fira de Circ Trapezi, Premi Nacional de Circ 2012


La Feria de Circo Trapezi de Reus
Foto: LA FERIA DE CIRCO TRAPEZI
MADRID, 26 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Fira de Circ Trapezi de Reus (Tarragona) ha obtingut este dilluns el Premi Nacional de Circ 2012, perquè considera el jurat "el seu compromís amb la nova creació espanyola, la seua importància per a la projecció internacional de les arts circenses i l'acostament d'este gènere a tots els públics".
   Alhora, el jurat ha destacat "el seu paper com a fòrum d'intercanvi entre companyies i programadors d'àmbit nacional i internacional, i la seua contribució a l'economia i el turisme".
   El premi, dotat amb 30.000 euros, el concedix anualment el Ministeri d'Educació Cultura i Esport per a reconèixer l'activitat d'entitats i professionals espanyols del circ tant a Espanya com a l'estranger.

QUINZE ANYS DE TRAJECTÒRIA

   La Fira de Circ Trapezi de Reus va fer la seua primera edició el 1997 i des d'aleshores s'ha convertit en una de les cites més rellevants del panorama circense europeu, gràcies a la direcció artística de la companyia Escarlata Circus, tasca que continua el seu actual responsable Jordi Gaspar.
   La XVI edició de la Fira, que es va celebrar el maig del 2012, va presentar 43 espectacles procedents de 12 països diferents d'Europa i l'Amèrica Llatina.
   La Fira està organitzada pel Centre d'Arts Escéniques de Reus - Consorci del Teatre Fortuny de Reus.
   En el jurat, presidit pel director general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, Miguel Ángel Recio Crespo, han estat presents José María González Villa, Pilar Moreno Sastre, Àngels Vázquez Ortega, María Teresa Colomer Pache, Jordi Durán Roldós, Pere Pinyol Martínez i Javier Jiménez Fernández, representant de l'Associació de Malabaristes de Madrid (Premi Nacional de Circ 2011).
   Altres guanyadors recents d'este Premi Nacional han estat el Circ Gran Fele (2008), la Família Popey (2009) i els Germans Álvarez (2010).