16.11.12

TEATRE FORTUNY: 130 ANYS


FONT: http://reviulainauguraciodelfortuny.blogspot.com.es/2012/07/la-inauguracio-del-teatre-fortuny-130.html

La inauguració del Teatre Frtuny 130 anys després




El pròxim divendres, 16 de novembre, farà 130 anys de la inauguració solemne del Teatre Fortuny de Reus, que es va fer el mateix dia de l’any 1882. L’acte va estar envoltat de tota mena de solemnitats i va constituir un autèntic esdeveniment ciutadà. Hi ha diversos testimonis escrits –com ara les cròniques publicades als rotatius locals Diario de Reus i Las Circunstancias- de com es va desenvolupar l’acte que va tenir, com a eix central la interpretació de l’òpera Faust, de Charles Gounod.
Bràvium Teatre es proposa, 130 anys després, reviure tot el que va passar aquell 16 de novembre. I ho fa, d’entrada, amb un objectiu important, com és omplir el teatre amb un mínim de 600 persones vestides d’època. El repte no s’acaba aquí. Els organitzadors també treballen per reproduir el mateix espectacle d’aquell dia, amb la interpretació d’un fragment de l’òpera Faust, que anirà a càrrec de l’Orquestra Càmera Musicae, dirigida per Tomàs Grau i els membres de la qual també aniran vestits d’època. Durant l’acte, es podran escoltar els discursos de les autoritats locals que van participar en aquella inauguració.
Des de l’organització s’editarà una entrada al·legòrica i també un programa de mà en que figuraran els noms de les persones que participin en l’acte de recreació de la inauguració. També es repartiran edicions facsímils del Diario de Reus i Las Circunstancias, que reproduiran les cròniques publicades.
La intenció és tenir cura al màxim dels detalls, amb especial atenció a l’accés de convidats al teatre, que es realitzarà de manera esglaonada des de la plaça Prim.

Aquest esdeveniment requerirà disposar d’un contingent molt nombrós de vestits d’època: els assistents hauran de reservar amb antel·lació el vestit que lluiran per poder assegurar les mides correctes a cada persona. Les persones que considerin que disposen d’un vestit d’època de propietat que pot fer-se servir hauran de consultar-ho prèviament a l’organització perquè se n’avaluï la idoneïtat.

Els participants en aquest acte hauran de fer efectius uns drets d’inscripció, que inclouen lloguer del vestit i accés al teatre amb el corresponent espectacle. El termini d'inscripció està fixat pel 15 d'octubre.   

Les tarifes estipulades són: 

a) Platea i llotges platea i primer pis (110 €) 
b) Llotges i cadires segon pis (95 €)
c) Llotges tercer pis (85 €). 

Important: En el cas que es disposi de vestuari propi degudament validat per l’organització, se suprimirà el cost derivat del lloguer del vestit i les tarifes seran les següents: 

a) Platea i llotges platea i primer pis (60 €) 
b) Llotges i cadires segon pis (40 €) 
c) Llotges tercer pis (20 €)

La venda d’entrades per assistir a aquest esdeveniment es farà, a partir del dia 3 de setembre, a la taquilla del Teatre Bravíum i a la taquilla del Teatre Fortuny. Les persones interessades ja poden reservar entrades a través del Teatre Bravíum, organitzador de l’acte.

Per altra banda les persones inscrites hauran de venir quan abans millor a la seu del teatre per poder prendre les mides corresponents i adequar el vestuari.

Podeu ampliar aquesta informació contactant amb BRAVIUM TEATREC/ Presó, 13. 43201 Reus. Telèfòn 977 343701 / braviumreviu@gmail.com