21.11.12

Signa perquè la Conselleria de Cultura mantinga el Teatre Talia


Conselleria de Cultura: mantinga el Teatre Talia i consensue polítiques culturals amb el sector

Si vols pots signar ací:Teatres de la Generalitat té previst abandonar la gestió del Teatre Talia el pròxim 31 de desembre de 2012 i deixar en mans privades un espai que ha estat fins ara el natural i propi dels professionals valencians. A açò se sumen les errònies polítiques de la Conselleria de la Cultura, com la retallada i retard en la convocatòria d'ajudes a sales i companyies, el desmantellament del Circuit Teatral, el tancament del Centre de Documentació, la integració de les seues institucions en el holding CulturArts, el tancament de sales de teatre en les que va invertir molts diners i la no negociació amb els professionals del sector les decisions que adopta.


"Teatres de la Generalitat té previst abandonar la gestió del Teatre Talia el pròxim 31 de desembre i deixar en mans privades un espai que ha estat fins ara l’espai natural i propi dels professionals valencians. A més, segons les declaracions dels seus responsables, té previst fer una donació del material tècnic a l’empresa que se’l quede.

Els actors i actrius valencians volem denunciar la pèssima gestió que s’està fent dels espais públics, l’abandó total de les polítiques culturals i el despropòsit insultant que suposen les mesures que pren l’administració amb l’excusa de la crisi.

Teatres de la Generalitat renuncia de manera errònea a la gestió d’un dels millors espais teatrals que té la Ciutat de València i llança al poal del fem els diners invertits en la rehabilitació del Teatre Talia fa anys i el projecte de donar cabuda en este escenari als treballs dels professionals valencians. Diners que són de tots els valencians, els mateixos diners que va llançar al fem amb la rehabilitació de les Naus de Sagunt, amb el tancament de la Sala Moratín, L’Altre Espai, amb la desaparició del Centre de Documentació Teatral i amb la construcció d’una sala d’assajos faraònica a la setena planta del Teatre Rialto. 

Per a nosaltres això significa malbaratament dels recursos públics.

Per això fem pública la nostra protesta i demanem als responsables de la política cultural que escolten les necessitats reals del sector i aporten solucions reals als problemes. Demanem que es reunisquen amb TOT el sector, amb TOTES les parts implicades que formen l’Observatori de les Arts Escèniques Valencianes. I que es comprometen a establir una política teatral com la que es mereixen els ciutadans i les ciutadanes valencianes.

De la mateixa manera volem deixar ben clar que no es tracta de recursos econòmics sino de la bona gestió dels que hi haja.

Els actuals responsables en política teatral han demostrat la seua incompetència per a gestionar els diners públics, per a vertebrar i promocionar el sector teatral i han dut al fracàs, a la ruïna i, molt prompte, a la desaparició als professionals del teatre, la dansa i el circ del País Valencià. Per això, els demanem l’immediat cessament de la directora general, Inmaculada Gil-Lázaro, i el nomenament d’un nou responsable que siga capaç d’aunar construir i dialogar amb els professionals en lloc de separar, destruir i enfrontar-nos.

Actors i Actrius Professionals Valencians."sindicat d'actors i actrius professionals valencians 
tel. 963528198 fax 963533736 - info@aapv.net - www.aapv.net
Publica un comentari a l'entrada