11.10.15

Activitats SDE
Si encara no t'hi has inscrit...
13.10.2015 / SEMINARIS:

Doble sessió: quina és la millor forma jurídica en el meu cas? / Actuaré a l'estranger: quines obligacions fiscals tinc?

L'OBJECTIU D’AQUESTA DOBLE SESSIÓ és analitzar les diferents formes d'organització empresarial que cal adoptar segons el perfil dels diferents professionals, tenint en compte els avantatges i els desavantatges que pot comportar l'adopció d’aquestes figures i la seva idoneïtat en relació amb l'expectativa de generació d'ingressos anuals d’un professional.
Així mateix, es tractaran les pràctiques habituals en el marc de la contractació quan es treballa a l'estranger, fent especial referència a la determinació de la naturalesa del rendiment obtingut fora d’Espanya, l'anàlisi de la seva subjecció a tributació, tant a l'estranger com a Espanya, així com el compliment dels requisits formals.
SESSIÓ ADREÇADA a professionals del sector cultural en general.

HORARI i ESPAI

Dimarts 13 d'octubre, de les 11:30h a les 14:00 h. 
Sala d'actes de l'Arts Santa Mònica. Rambla de Santa Mònica, 7. Barcelona 08002.
En concret, s'analitzaran:
  • La figura de l'autònom: condicions i requisits.
  • Les característiques de les diferents figures mercantils: societats de responsabilitat limitada, societats anònimes, cooperatives, societats civils particulars, associacions, etc.
  • La visió pràctica d'aquestes estructures.
  • La residència fiscal a Espanya.
  • La naturalesa del rendiment generat i obtingut a l'estranger.
  •  L’eventual subjecció del rendiment obtingut a l'estranger.
  • La importància del conveni per evitar la doble imposició i l'aplicació dels beneficis corresponents.
  • La integració del rendiment obtingut a l'estranger en la declaració-autoliquidació de l'IRPF/IS i l'aplicació dels beneficis continguts en el conveni per evitar la doble imposició: l'aplicació de la deducció per doble imposició internacional.
  • El compliment de requisits formals.
 
Ponents
Xavier Aixelà, KPMG Abogados. Llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en fiscalitat per la Universitat Autònoma de Barcelona, Xavier Aixelà té una experiència professional de més de 15 anys en la prestació de serveis d’assessorament jurídic i tributari, tant en l’àmbit nacional com internacional, a grans patrimonis i clients privats. La seva experiència també s'ha desenvolupat en processos de reorganització empresarial, processos successoris i assessorament general a empreses familiars. També és un reconegut professional (Best Lawyer2014) en matèria d'assessorament a artistes i esportistes, clubs, entitats esportives, així com qualsevol altre operador que interactua en el món de l’esport i l'espectacle.
 
Javier Fusté, KPMG Abogados. Llicenciat en dret i administració i direcció d'empreses per la Universitat Pompeu Fabra, màster en assessoria tributària pel Centro de Estudios Financieros i màster en dret esportiu per la Universitat de Lleida - INEFC, Javier Fusté assessora regularment clubs, esportistes, agents i agències de representació i entitats dedicades al món de l'espectacle i l'entreteniment, així com empreses organitzadores d'esdeveniments, discogràfiques i productores audiovisuals. Atesa la seva especialització tributària, és un reconegut expert en qüestions relatives a la planificació, la tributació i la contractació d'artistes i esportistes; la protecció i l'ús correctes dels drets de la propietat intel·lectual, i els aspectes jurídics dels contractes de patrocini o la tributació d'entitats de l’espectacle o esportives.

Publica un comentari a l'entrada