5.10.15

El Tempir


El Tempir lliura abans de la Diada el recuperat Premi de Narrativa "Antoni Bru"

El proper 8 d'octubre, avantsala de la Diada del País Valencià del 9 d'Octubre, s'entreguen els XXVII Premis de Narrativa "Antoni Bru", que l'ACL el Tempir ha pogut reeditar amb el caràcter tradicional després de la desvirtuació soferta per les institucions locals governades anteriorment pel Partit Popular.
La recuperació d'aquest important Premi a Elx ha estat possible gràcies a la subscripció popular derivada d'un projecte de microfinaçament de Verkami, després de l'impuls d'El Tempir i la col·laboració d'altres col·lectius, com editoral Bromera,el digital La veu del País Valencià, l'AELC i la xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua. El certàmen també compta amb el suport del nou consistori municipal, després del canvi polític sofert el proppassat 24 de maig.

L'acte de lliurement es durà a terme el pròxim 8 d’octubre, a les 20 h al Centre Cultural Les Clarisses d’Elx (entrada pel carrer Capità Lagier). La concessió d’aquest Premi a Joanjo Garcia per l’obra Tota la terra és vidre culminarà el projecte encetat per l'ACL el Tempir e passat mes de febrer.









Lliurament el XXVII Premi de Narrativa «Antoni Bru» el 8 d’octubre al Centre Cultural Les Clarisses


El pròxim 8 d’octubre, a les 20 h, tindrà lloc el lliurament del XXVII Premi de Narrativa «Antoni Bru» al Centre Cultural Les Clarisses d’Elx (entrada pel carrer Capità Lagier). Amb la concessió d’aquest Premi a Joanjo Garcia per l’obra Tota la terra és vidre es culmina així el projecte de micromecenatge que El Tempir va impulsar al febrer per a la recuperació d’aquest concurs, que sempre ha sigut un referent literari molt important per a les comarques del sud i, a més, ha donat l’oportunitat a autors novells per a fer-se conéixer com a escriptors o bé ha consolidat carreres literàries d’autors coneguts. Cal recordar que més de 232 persones i institucions van realitzar la seua aportació econòmica a través de la plataforma Verkami perquè el projecte arribara a bon port. Durant l’acte l’autor guanyador rebrà una estatueta elaborada per l’escultor il·licità Antoni Pons. També s’hi presentarà l’obra ja publicada a l’editorial Bromera.

Cal recordar que el jurat –format per Lliris Picó, Joaquim Espinós, Gonçal López-Pampló, Joan-Carles Martí i Pepa Guardiola– va acordar concedir al juliol passat el XXVII Premi de Narrativa «Antoni Bru» a la novel·la Tota la terra és de vidre per unanimitat. El jurat va destacar que aquesta novel·la «és una aportació renovada al gènere de la novel·la policíaca en la línia encetada per Ferran Torrent». Entre els aspectes més reeixits, assenyalen «l’ofici literari, la capacitat de crear una trama interessant protagonitzada per uns personatges versemblants que ajuden a retratar la València actual des de les claus de la novel·la policíaca».

Tota la terra és de vidre, que agafa el seu títol d’una citació de l’escriptor nord-americà Ralph W. Emerson, parla d’un crim. L’assassinat d’un membre del Tribunal de les Aigües és el punt de partida de la investigació de l’inspector Echebarri i el periodista Adrià Fabré i, alhora, d’una reflexió paral·lela sobre com resulta de complicat eixir impune després d’un crim, ja que la terra –parafrasejant W. Emerson– es torna de vidre i és molt fàcil que el crim perfecte “es trenque”. Es tracta d’una novel·la policíaca en la línia de l’estil nord-americà hard-boiled, una variant del gènere negre on trobem més violència i la frontera entre el bé i el mal està més diluïda. Així, aquesta novel·la explora els ambients sòrdids i els límits de la ciutat de València.

(Font: El Tempir)