30.10.15

laPoderosa

Logo La Poderosa

espai per a la dansa
i els seus contaminants

HACER HISTORIA(S) CONTINUA AQUEST NOVEMBRE::.. Nou programa per aquest mes que entra

Què? Pensaves que com ha arribat la tardor no tindries plans per aquest mes?

Doncs t'equivoques!! Continua el cicle de retro_performance i amb més activitats i força que mai! No tens excusa, nosaltres continuem al peu de canó encara que es faci de nit abans i al sortir de casa ja agafem una jaqueta!

Va! Dona un cop d'ull al nou programa d'aquest mes.
Agafa l'agenda i comença a apuntar!


..::Cicle comissariat per ARTAS Artistes Associats a La Poderosa
Organitza La Poderosa, amb col·laboració de l’Antic Teatre i Sala Hiroshima
Amb el suport de ICUB, OSIC, Las Fernández i Moritz::..


                                       << EXPLICA LES NOSTRES HISTÒRIE(S) >>


BODY NAWMAN /GO.GO HOME | CARMELO SALAZAR
Dies: 7 i 8 de novembre
Lloc: Antic Teatre
Hora: Dissabte a les 21h i Diumenge a les 20h
Preu: 10€

Fa temps que persegueixo la idea de continuar treballant amb i través del cos però fora de la condició escènica. Després de moltes proves i diferents apropaments he arribat al que denomino com auto—visuals o studio movies o film performing, on utilitzo el registre de l’acció com a mitjà de conversió de l'assaig en construcció o creació. Utilitzo les imatges que produeixo a l’estudi per generar pel·lícules, normalment abstractes, on el contingut es tant corporal com plàstic.

Go.go home exposa la re-edició/transformació d’una sèrie de treballs en vídeo que vaig realitzar entre el 2003 i el 2006. Aquesta nova edició conté o reflecteix els additius, conceptuals i estètics, del treball audiovisual que realitzo actualment.

Body nawman atén a la part particular del treball presencial raonable des de la idea o perspectiva que no tenim o no podem parlar d’un present contemporani i si d’una creativitat passada. Plantejo que potser, perquè l’art evolucioni, hauríem de modernitzar la seva domesticació a aules i universos artístics.

Carmelo Salazar és coreògraf, ballarí, performer, comissari, investigador i creador escènic, escriptor de llibres de poesia. Director creatiu de La Porta, fundador de Tea-tron. Actualment treballa en el marc de la creació digital.

+info
OLGA DE SOTO | HISTOIRE(S)
Hit : Peces que ens van marcar
film + conversa amb el públic
Dies: 14 i 15 de novembre
Lloc: Antic Teatre
Hora: Dissabte 14 a les 21h / Diumenge 15 a les 20h
Preu: 10€

L’obra històrica de Roland Petit i Jean Cocteau, "El Jove i La Mort", que es va estrenar al Teatre dels Camps Elisis el 25 de juny de 1946, serveix a Olga de Soto com a pretext per a l’elaboració d’un documental escènic, a partir de l’encàrrec del Culturgest de Lisboa. La coreògrafa entrevista uns quants espectadors que van assistir a la representació del 46. Amb cada testimoni es va reconstruint l’espectacle original. Les seves paraules, vacil·lacions, silencis, els records i les anàlisis transcendeixen el muntatge inicial, transportant-nos a la història del darrer segle, la història de la guerra que tot just havia acabat quan es va estrenar el ballet, la història d’aquests homes i dones que han sobreviscut fins als nostres dies.

Concepte, realització, càmera i so: Olga de Soto
Muntatge: Montxo de Soto
Barreges so: Pierre Gufflet
Producció: NIELS
Coproducció amb: Kunstenfestivaldesarts - Brussel·les, CentreNational de la Danse – Pantin. Amb el suport de COM4 HD – Madrid i del Ministère de la Communautéfrançaise de Belgique – Secteurdanse.

+ info
OLGA DE SOTO | CONFERENCIA
Activitat teòrica: Conferència

Dia:
15 de novembre
Lloc:
La Poderosa
Hora:
17h
Preu:
6€

Olga de Soto ens parlarà del seu treball de recerca i creació en els darrers anys, en el qual estudia els temes de la memòria i l'empremta o l'impacte que certes obres d'art escènic poden arribar a tenir en la vida de la gent.

Acompanyada de documents de diferent naturalesa, la coreògrafa ens explicarà els dos eixos principals en el seu treball: la memòria física i la memòria perceptiva, lligades a la recepció o a la interpretació d'una obra. Analitzarà també les diferents problemàtiques amb les quals s'ha enfrontat durant els processos de creació per arribar des de les idees inicials fins a les formes escèniques, plàstiques, documentals i/o audiovisuals finals. Ens parlarà de la manera en què la memòria material i immaterial, gràcies al treball de recerca i recopilació de documents pre-existents com de transmissió oral, s'han transformat en matèria per a la (re)creació, la reapropiació i la recuperació o reactivació d'una memòria pròpia o aliena.

Olga de Soto és coreògrafa, intèrpret i investigadora en dansa, nascuda a Espanya i establerta a Brussel·les. Llicenciada en estudis coreogràfics per l'escola CNDC d'Angers. Ha treballat amb MichèleAnneDe Mey, Pierre Droulers, *BorisCharmatz, JérômeBel… Olga inicia la seva trajectòria com a coreògrafa en 1992 i durant l'última dècada ha estat dedicada a projectes de creació íntimament lligats a llargs processos de recerca, en els quals la coreògrafa desenvolupa un important treball de documentació, alhora que juga amb la porositat existent entre diferents disciplines, barrejant els llenguatges de les arts escèniques i de les arts visuals. Al llarg de la seva trajectòria Olga ha creat més d'una vintena d'obres que han estat presentades en nombrosos països. L'any 2013, Olga de Soto va rebre el Premi Nacional de la SACD —Soc ietat d'Autors i de Compositors Dramàtics - Bèlgica, en la categoria d'Arts Escèniques, tant pel conjunt de la seva trajectòria com pel seu treball de recerca sobre la Història de la Dansa.
AIMAR PÉREZ GALÍ | ELS MEUS MITES, ELS MEUS REFERENTS, ELS MEUS FETITXES
Auto videografia Playlists singulars

Dia:
18 de novembre
Lloc: La Poderosa
Hora : 21h
Preu: 6€

Al meu últim any de carrera a Amsterdam em vaig dedicar a passar a DVD molts VHS que tenien a la biblioteca de peces històriques o materials difícils de trobar. Sabia que l'any següent podia tenir accés a tot aquest material, així que em vaig proposar fer una petita videoteca amb els meus treballs preferits. Ara hi ha molts que ja estan a Youtube o Vimeo, però l'any 2006 eren difícils de trobar.

En aquesta auto videografia farem un repàs dels meus treballs favorits, peces històriques o materials difícils de trobar, compartiré alguns vídeos que han estat i són referents de projectes anteriors o per a recerques actuals.

Aimar Pérez Galí desenvolupa la seva pràctica com intèrpret, coreògraf, investigador, pedagog i escriptor, sempre prenen el cos com a lloc de referència. Format com a ballarí a l'Escola Superior d'Art a Amsterdam, es va graduar del Programa d'Estudis Independents del Museu d'Art Contemporani de Barcelona. És director artístic d'Espai Pràctic i docent al Conservatori Superior de Dansa de l' Institut del Teatre de Barcelona.
RAFAEL PONCE, MÓNICA MUNTANER I KIKE SALGADO | MENTA IN IURMAIN
Hit peces que ens van marcar

Dies:
26, 27, 28 i 29 de Novembre
Lloc: Sala Hiroshima
Hora: 12€ anticipada / 15€ taquilla
Preu: 21h
 
“Menta in iurmain
” és una radiografia fresca, un llarg passeig pels incomparables paratges de les llacunes cerebrals dels seus protagonistes. Una història complexa de dues persones que, sembla mentida, conserven l’esperança. Dos cossos que cauen del cel i ràpidament s’incorporen al ritme frenètic de fer alguna cosa, el que sigui, però fes.

Autor i director: Rafael Ponce
Intèrprets: Mònica Muntaner i Kike Salgado
Disseny d'il·luminació: Ana Rovira
Espai escènic: Rafael Ponce
Música: Varis

Mònica Muntaner, 1966. Es forma com a ballarina de dansa contemporània a Barcelona. Ha treballat com a ballarina/intèrpret amb diferents creadors i companyies. Codirectora artística de la Poderosa, espai de creació a Barcelona fundat l´any 2000 i cofundadora del col·lectiu Les Santes (agrupació artística multidisciplinària). Les seves creacions dins del col·lectiu han estat: Bizarre, Menta in Iurmain amb textos de Rafael Ponce, Tres trobades, SpaceInvaders , Poemes d'amor i cos, Típiques (documental) i mâe (identitat, cos, herència).En el 2013 crea el projecte Abans i després de ballar al costat de Bea Fernandez i inicia la seva col·laboració amb Daniel Miracle en el projecte BCN XXI (Laboratori televisió experimental). Actualment forma part del nou col·lectiu d´artistes associats a la Poderosa (ARTAS) i en darrers anys ha participat en diferents projectes socials donant classes de cos a dones immigrants, dones amb el risc d'exclusió social i gent gran.

Kike Salgado Portugalete, 1970. Estudia interpretació a la Getxoko Antzerki Eskola (Bizkaia), Ferran Mádico (BCN). Treballa com a intèrpret en diferents companyies; La Fura dels Baus, Comediants, Senza Tempo, Simona Levi, Grapa Tetare i Antigua i Barbuda. Crea amb Mª Antonia Oliver l´espectacle ”Ese pequeño señor” i amb lluqui Herrero “El circo desastre” i “Terco y Bombón”.En el 2004 crea “El bala perdida”(Los Demendez)estrenat al Fòrum de Barcelona amb Sol Picó i Jordà Ferrer en la construcció del canó.En el 2005 estrena “Menta in iurmain” amb Mònica Muntaner. En els darrers anys ha treballat d´intèrpret amb la companyia “La viuda” i com actor de doblatge.

lapoderosa-lassantas © La Poderosa 2005-2012 / Riereta, 18 2on 08001 Barcelona / T. +34 934 431 980 / M. +34 608 253 014
info@lapoderosa.es / Skype: lapoderosa18 / Tots els drets reservats / nota legal