23.11.13

TALLER_LAB | En busca de Historia(s) en escena

Logo La Poderosa

espai per a la dansa
i els seus contaminants

TALLER_LAB | En busca de Historia(s) en escena

Hola!


Amb la memòria com a temàtica, proposem aquest taller que va de la mà amb una peça que es presenta en El Antic Teatre els dies 21 i 22 de desembre: Pasado Perfecto


Taller impartit per HORMAN POSTER

L'exercici del taller és compartir eines per a una aproximació a la memòria històrica des de l'escena. Des de l'aquí i ara del cos, *revisitamos la memòria que ens travessa. L'arxiu fotogràfic és una finestra-enigma a la memòria. La nostra relació amb la imatge d'un arxiu comença en els nostres cossos, les petjades i cicatrius d'una biografia.
Com escenificar i representar la història? Quin lloc prenem o des d'on ens apropem a ella? Com ser testimonis actius de la història? Com intervenir-la i apropiar-la?
Des d'aquest punt de partida ens aproximem a la maquinària teatral per accionar, revisar, interpretar, ficcionar i encarnar les nostres memòries i apropiar-nos de la història.
Si la memòria és alguna cosa que construïm amb els altres, com diu Halbwachs, semblarà una ciutat bombardejada on els cossos en ruïnes són un paisatge en contínua reconstrucció.



HORMAN POSTER és un projecte artístic que neix en 2010 a Bilbao de la col·laboració entre Matxalen de Pedro i Igor de Quadra. Treballs previs: Follow ni (2010) i After you (2011) i Passat perfecte (2011-12). Actualment preparem Màgia simpàtica al costat deMbaye Sene, per 2014. Horman Poster, juntament amb Olatz d'Andrés, cogestiona a Bilbao l'espai Muelle 3 dansa+creació com una labor de formació i suport de les pràctiques escèniques contemporànies.


Dies:19 i 20 de Desembre
Hores: 16:00-19:30
Preu: taller 40€  El preu inclou una entrada-invitació per a Passat perfecte en Antic Teatre, 21- 22 de Desembre. El taller es construeix entorn de la temàtica de la peça Pasado Perfecto